Звезди

Бионсе е на корицата на следващия VOGUE! Защо това е историческо събитие?

Поредният връх в кариерата на Бионсе е корицата на тазгодишния септемврийски брой на VOGUE.

Бионсе е на корицата на следващия VOGUE! Защо това е историческо събитие?

Поредният връх в кариерата на Бионсе е корицата на тазгодишния септемврийски брой на VOGUE.

Точно този брой на списанието на списанията – американският VOGUE, е най-важният и най-влиятелният в годината. Толкова, че се е превърнал в еталон, задаващ тенденциите и посоките в модата, най-желаният от рекламодателите, за който има дори документален филм. Разбира се, на корицата му могат да бъдат само избрани сред топ знаменитостите.

Бионсе е все по-изявена не само като артист, а и като момиче с глас и влияние. Тя използва възможността пред себе си максимално, за да докаже, че „черните също продават“.

Пред списанието казва, че се надява това да направи пътя на цветнокожите жени до кориците на списанията малко по-лесен. Бей споделя и това, че е имала голям контрол върху броя, включително и върху избора на фотограф. Така за пръв път в 125-годишната история на списанието за корицата е нает цветнокож фотограф – 23-годишният Тайлър Мичъл.

„Докато има мозайка от перспективи, идващи от различни етноси зад обективите, ще продължим да виждаме света така, както всъщност изглежда. Затова исках да работя с този брилянтен 23-годишен фотограф, Тайлър Мичъл.

Когато започнах преди 21 години, ми беше казано, че ще е трудно да се появявам на кориците на списанията, защото черните не продават. Ясно е, че това е разбит мит вече. Не само че афроамериканец е на корицата на най-важния месец за VOGUE, но това е и първият случай изобщо, когато корицата е заснета от цветнокож фотограф.“

Това постижение оставя малко горчив вкус, като се има предвид, че списанието е на повече от век и чак сега цветнокож фотограф успява да пробие (но не и цветнокож дизайнер за сесията). 

И все пак е лесно да се види защо тази корица на Бионсе значи толкова много – има надежда, че това ще даде възможност за изява на все повече цветнокожи артисти в бъдеще.