Бижутата на Богдана Топрева

Бижутата на Богдана Топрева

Снимки: Bogdana Topreva Jewellery

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

На предстоящото пролетно издание на Mish Mash Fest за първи път ще ви срещнем с бижутата на Богдана Топрева.

Авторката работи в областта на приложното изкуство още от времето на обучението си в Художествената академия по специалност Промишлен дизайн, впоследствие се установява предимно в областта на малката пластика и бижутерията.

Творческият път на Богдана е доста дълъг и е преминал през редица лутания и експерименти с материали и форми. Но най-близо до естетическите ѝ виждания остава среброто в различни съчетания със скъпоценни камъни и пигменти.

А на феста при Богдана ще видим три колекции бижута. Колекциите "Смърф" и "Комикс" са цветни, с меки заоблени форми и носещи пролетно настроение и усмивка. В "Игри на баланс" пък са съчетани черно патинирано и бяло сребро, формите отново са овални, а цветният акцент е в червения конец, съединяващ двете половини на бижутата.

Заповядайте да ги разгледате на Mish Mash Fest - Spring Edition. Той ще се проведе на 31 март и 01 април в Център за култура и дебат "Червената къща" на ул. "Любен Каравелов" 15, от 10 до 19 часа.

 

Кристина обича да излиза на среща с града. Да върви дълго пеша, да открива нови интересни места и барове, да завива по малки цветни улички и да се любува на красивата архитектура в столицата. Друго нейно описание, за което приятел й подсказва, е „пресушителката на морето, преброителката на песъчинките“, защото най-спокойна, щастлива и вечна се чувства, когато е близо до морския бряг...