Изкуство

"Четири" в "Нов театър" – аплодисменти и дълбок поклон!

Това не е сложна или дълга пиеса, а един страхотно искрен, невероятно изигран спектакъл за старостта, към която всички вървим.

"Четири" в "Нов театър" – аплодисменти и дълбок поклон!

Единственият начин да живеем дълго, е да остареем, казва великият Бърнард Шоу. Важното е да остареем със стил, въображение и заобиколени от хората, които обичаме.

Редж, Уилф, Сиси и Джийн имат късмет в това отношение. Четиримата са бивши звезди на оперната сцена, понастоящем обитатели на дом за пенсионирани артисти. Все още са заедно, както в "Риголето" преди много години, заобиколени от враговете и приятелите, с които са създавали изкуство през целия си живот. За традиционния годишен концерт на дома четиримата решават отново да изпълнят знаменития квартет от операта на Верди. [[more]] Ако сюжетът ви звучи познато, то е благодарение на чудесния филм на Дъстин Хофман "Квартет" с Маги Смит. В българската интерпретация на известната пиеса на Роналд Харвуд са замесени не по-малко знаменити и талантливи участници. Превод – Харалампи Аничкин, режисьор – Ивайло Христов. В ролите ще видите Стефан Мавродиев, Марин Янев, Меглена Караламбова и Пламена Гетова, като първите трима са над 70-годишни и за тях този текст вероятно е много личен или поне така изглежда от залата. Те вече са там, където тялото полека ни изоставя, за да остане само силата и смисълът на изкуството.

Това не е сложна или дълга пиеса, а един страхотно искрен, невероятно изигран спектакъл за старостта, към която всички вървим. Признавам, че накрая аз и приятелките ми не успяхме да сдържим сълзите си.

Аплодисменти и дълбок поклон!