Изкуство

Да надникнем в музея на "Game of Thrones"

16 кадри от пътуващата експозиция, посветена на седемте кралства на Вестерос

Понякога очакването на нов сезон от любим сериал е толкова напрегнато, че феновете имат нужда от помощни материали.

"Game of thrones" е един от най-успешните сериали и всички ние чакаме не просто поредния, а осмия последен сезон от сагата за седемте кралства на Вестерос. Първият епизод ще бъде в ефира на HBO през април 2019 г. Дотогава може да се утешите, като разгледате отблизо отрязаната ръка на Джейми Ланистър, дрехите, с които Джон Сноу скита отвъд Вала, един от драконите на Денерис Таргариен, любимото острие на Аря и роклите на Санса и Церсей.

Всичко това е възможно благодарение на пътуващия музей, посветен на "Game of thrones". От 1 юни той е във Франция, където ще бъде на разположение за посетители до 2 септември в изложбения център Porte de Versailles. Всеки, който разгледа Game of Thrones: The Touring Exhibition, в края на тура има шанс да се снима възкачен на Железния трон. 

Преживяването е толкова автентично, че докато разглеждате различните експонати, вие ще чувате звуци и ще усещате миризми, характерни за Вестерос, включително такива на пот и кожени одежди. Включени са предмети и сетове от всички седем сезона досега. Площта, която пътуващата изложба заема, е 2000 кв.м, а цената на билет за възрастен е 20 евро.