Изкуство

10 филма с Майкъл Дъглас, които трябва да гледате

Много рядко син се прославя дори повече от легендарния си баща, но Майкъл Дъглас е едно от малкото такива изключения.

[[more]]В кариера на повече от четири десетилетия Майкъл Дъглас е изиграл всичко – от президент до изкрейзил дядка, а в хола над камината му стоят два Оскара и четири Златни глобуса. Рядко, много рядко син се прославя дори повече от легендарния си баща, но Майкъл Дъглас е едно от малкото такива изключения.

В кариерата му има и доста неуспешни роли – ужасните му романтични комедии и несполучливи трилъри са пословични, но това са незначителни подробности. Майкъл Дъглас е оставил толкова много запомнящи се роли, че е подписал времето си.

За днешния ден, в който Майкъл Дъглас става на 72, искахме да подготвим кратка селекция от пет емблематични негови роли. Това обаче е напълно невъзможно, когато и числото десет е компромис.

Разгледайте ги в галерията и, ако не сте гледали някой от тези филми, задължително го направете, защото в крайна сметка човек има само няколко десетилетия живот и около няколкостотин заслужаващи си филма за гледане. А поне в десет от тях Майкъл Дъглас играе главната роля.