Несесер

81-годишната София Лорен в реклама на D&G

Вечният символ на италианската красота по света, София Лорен, днес навършва 82 години

81-годишната София Лорен в реклама на D&G

81-годишната София Лорен е звездата в новата реклама на D&G. Общо трима носители на "Оскар" представят новия аромат Dolce Rosa Excelsa на Dolce&Gabbana. Освен вечния символ на италианската красота по света, София Лорен, в рекламата са замесени още режисьорът Джузепе Торнаторе и композиторът Енио Мориконе, един от генииите на световната култура. [[more]] Тримата ни подаряват една празнична италианска история, изпълнена с красиви символи и усещане за възраждане, очакване и бъдеще, в чийто център винаги, типично по италиански, стоят домът, семейството и приятелите.

Краткият филм е сниман в Сицилия (Багерия, близо до Палермо), а от Dolce&Gabbana разкриха съдържанието в три действия, първото, "Възраждане", представихме вече тук.
 
Във второто София и синовете ѝ се готвят за празник. С много труд и енергия старата фамилна къща е реставрирана и е възвърнала величествения си блясък! Младите мъже играят като малки момчета на двора, а София, като всяка италианска mamma, е в кухнята над соса за паста.
 
Започва третото действие, в което синовете са в елегантни костюми, а София е зашеметяваща в стилна черна рокля от дантела пред огледалото – строгият ѝ поглед не може да прикрие задоволството от видяното в него. Тази жена има с какво да се гордее. Майката в италианската култура е свята, но не по нежно-безволеви начин: тя е матриарх и точно като матриарх е представена тук от Торнаторе.
 
 
Празникът започва и пристигат гостите. Жива, наситена елегантност, характерна за Dolce&Gabbana се вижда у всеки един. Сред тях е, разбира се, Жената.
 
Героинята Роза (лицето на парфюма, супермоделът Кейти Кинг) е облечена в черна рокля с червени рози, вечен символ на любовта и постоянен мотив в колекциите на Dolce&Gabbana. Един от синовете на София ѝ подава червена роза – символ на чистотата, свежестта и романтиката.
 
 

София се появява като кралица на празника – преминава през разкошния салон, за да я видим секунда след това, сякаш излизаща от розовия храст пред гостите. Възхитените погледи са насочени към нея, а младата Роза се приближава, за да й подари цветето.

Невинността на младостта и мъдростта на вечните ценности отекват при срещата между Кейт и София, което води към края на филма – приемствеността през поколенията, но най-вече между жените във фамилиите, е един от най-важните белези на италианската култура.

Този мъничък красив филм "ухае" – Торнаторе, Лорен и Мориконе успяват, на фона на невероятната сцена на старата вила "Валгуарнера", да предат усещането за рози в пълен цъфтеж!

Цъфналите рози са и същността на новия парфюм Dolce Rosa Excelsa. И както в историята, където двете жени срещат невинноста с мъдростта, младостта с жизнения опит, така и две нотки розов аромат от две различни рози са използвани за сърцето на парфюма, за да разкрият чувствителения, улегнал и елегантен характер на Dolce Rosa Excelsa.