Общество

Джейн Фонда – вдъхновяваща, откровена и без Photoshop!

"Не се страхувам от смъртта."

Джейн Фонда започва сутрините си с New York Times, напоследък все с новините около Тръмп: „Аз съм на почти 80 и като казвам, че никога преди не съм изпитвала подобен кошмар, това означава нещо.”

Когато я питат за нея самата, отговаря: „На кого му пука?”, „Съжалявам, просто с всичко, което се случва в света, в нашата страна, е трудно да говоря за себе си или за забавления сега.”

След 57 години в шоубизнеса (като в тях не се включват детските й години, в които е винаги под светлините на прожекторите като дъщеря на Хенри Фонда), Джейн Фонда работи нонстоп. Третото действие на живота й е Ренесанс! Участва в хита „Грейс и Франки” (Netflix) и в новата драма „Our Souls at Night” (пак по Netflix), която излезе този месец. Там играе с Робърт Редфорд, като на фестивала във Венеция и двамата получиха награда „Златен лъв” за цялостно творчество.

[[quote:0]]

В момента снима филм за момичета от града – в „Книжен клуб” ще я видим заедно с Даян Кийтън, Мери Стийнбърген и Кандис Бъргън. Четирите са в ролите на дългогодишни приятелки, чийто живот се пообърква, след като прочитат „50 нюанса сиво” в неделния си книжен клуб.


Джейн Фонда е носителка на две награди „Оскар”, майка, политически активист, фитнес кралица, автор на книги, блогър, жена с три брака с трима коренно различни мъже и въпреки това казва се себе си, че се учи бавно и започва късно. Нейната вдъхновяваща жизнена философия можете да прочете в автобиографията й „My Life So Far”, която вече има нужда от нови глави, защото Джейн е неуморима!

Но перфектната й физическа форма, това как изглежда на 79, пластичните й операции (никога не е крила, че има такива) – всичко това са теми, които не са й е приоритет сега. Преди няколко седмици в интервю при Мегън Кели, в присъствието на Робърт Редфорд, журналистката изневиделица я попита има ли пластични операции. Безценната реакция на Джейн Фонда се превърна във вирус в социалните мрежи: „Сигурна ли сте, че искате да говорим за това точно сега?!”.

И сякаш за да отмести фокуса, иска портрета й за корицата на ноемврийския брой на сп. „Town&Country” да не е ретуширан с Photoshop.

„Не се страхувам от смъртта, а от това да стигна до края, без да съм станала най-доброто, което мога да бъда като човек. Мисля, че затова никога не съм можела да остана с един съпруг. Винаги виждах, че може да стане по-добре.”

Chapeau!