Любимата ни Джуди Денч е кралица Виктория във "Виктория и Абдул"

Любимата ни Джуди Денч е кралица Виктория във "Виктория и Абдул"
СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Светът винаги се е интересувал от това какво се случва зад вратите на кралските покои, а в това отношение историите на английското кралско семейство и династии са неизчерпаем източник на интересен материал. Слава Богу, в последните години видяхме много качествени филми – от „Младата Виктория” (2009 г.) през „Речта на краля” (2011 г.) до абсолютния хит „Короната” (2016 г.) на Netflix. Ясно е, че когато избягват пошлостта и жълтите нюанси, тези истории носят магнетично очарование и са сигурна карта в ръцете на продуценти, режисьори, актьори. Новата лента „Виктория и Абдул” на режисьора Стивън Фриърс („Филомена”, „Кралицата”, „Опасни връзки”...) разказва за едно необичайно приятелство, зародило се в зенита на живота на кралицата. Абдул Карим е индийски чиновник, изпратен да служи в двора й покрай празнуването на златния й кралски юбилей. В ролята на Виктория е Джуди Денч, а ето тук сме класирали най-любимите си филми с нея.

Историята е истинска – кралица Виктория е имала верен компаньон в лицето на Абдул, който успял да спечели доверието й и да я подтикне да види променящия се свят през други очи. Разбира се, не липсва драма, защото всички са били против тяхното приятелство и са се опитвали да го разрушат.

Дали устоява това приятелство, ще видим след 22 септември, когато е световната премиера.

 

Елена е щастливо градско момиче, хранещо най-разностранни интереси. Много е сериозна. Не съвсем. Постоянно редактира и започва наново. Не пуши, не пие. Чувства се вкъщи навсякъде, където има Wi-Fi. Повече от Елена можете да намерите на Facebook страницата My Italian Days.