Момичешки тайни

Най-дълбоката емоционална тайна на всяка зодия

Между разума и чувствата

Най-дълбоката емоционална тайна на всяка зодия

Овен. Като огнен знак Овенът има силни чувства, които могат да пламнат бързо. Когато обича, той може да бъде импулсивен и спонтанен, което много му отива. В него има нещо много чисто и детско, особено по отношение на чувствата, което Овенът никога не губи. Разочарованията си преживява болезнено и може да се затвори в себе си.

Телец. Телецът се придвижва напред бавно и спокойно, без да излиза от ритъм. Дълбоко в себе си той има нужда от сигурност и стабилност, което по принцип не е в природата на чувствата. Телецът харесва трайните неща, затова след сериозен анализ създава трайни съюзи, в които влага много. Верността му е пословична, а земният му реализъм му помага да преживява бурни времена.

Близнаци. Близнаците са интересни и объркващи хора, нали са двама. От една страна, имат пъстър и вълнуващ вътрешен свят, в който прекарват време с интерес. От друга, като никой друг знак могат да отделят чувствата от разума и да наблюдават и коментират ситуацията съвсем обективно. Силата им е в логиката и в разума, както и в уникалния поглед, който имат от две различни камбанарии.

Рак. Ракът е крайно емоционално създание, дори прекалено. Още в ранните си години той осъзнава своята уязвимост и си изгражда твърда броня (най-често от хумор, ирония или цинизъм), за да се пази. Вътрешният му свят е магия и мистерия, блажени са посветените. Чувствата му са дълбоки и винаги искрени, а злоупотребата с тях е чиста жестокост.

Лъв. Когато в него има чувства, Лъвът е топъл и откликващ, а когато няма – от него лъха студенина. Лъвът не си губи времето да играе роли. Иначе обича игрите и е много грижовен. Умее да пази и защитава близките си, включително и емоционално. Тежко преживява предателствата, отчасти защото не ги разбира.

Дева. Девата е рационален знак и на много хора изглежда дистанцирана и студена. В действителност тя има нужда от тази дистанция, за да анализира и да си извежда верни заключения. По принцип чувствата на Девата са запазена територия за най-близките й хора и тя ги изразява със загриженост, стигаща и до свръхзагриженост, която рядко е здравословна. Представителите на знака само биха спечелили, ако се стремят към повече баланс в живота си.


Везни. Везните, от друга страна, символизират баланса, но това невинаги означава, че са го намерили. Липсата му при всички тях много си личи и се отразява негативно както на здравето, така и на отношенията им. Везните са независими хора, които държат на свободата си и вярват, че хората трябва да са заедно само когато им е приятно и могат да се забавляват. Те усещат енергията на другите и често действат като проводници (най-вече на стреса и напрежението) и се нуждаят от време, за да се разтоварят.

Скорпион. Скорпионите притежават от всичко по много – много чувства и много разум, и единствено те са в състояние да устоят на тази взривоопасна комбинация. Чувствата им обиковено са крайни или силно полярни, за тях златната среда обиковено е оксиморон. По начало са решителни хора, но понякога живеят със заблудата, че могат да контролират и собствените си емоции. Чувствата носят информация и са ресурс, но дори Скорпионите не могат да ги управляват. Определено обаче могат да избират реакциите и действията си, в което са ненадминати.

Стрелец. Стрелецът е реален човек с добро сърце и с идеалистичен поглед към живота. Той иска да направи света по-добро място и обикновено с разумните си дейстия успява. Много е верен на близките и приятелите си и е склонен на големи саможертви за тях. От рано разбира, че сърцето му е ранимо, и се научава да го пази.

Козирог. Козирозите са строги и дисциплинирани, много целенасочени и последователни. Нищо чудно, че обикновено успяват да постигнат целите си. Те имат скрита емоционална и ранима страна, която пазят като слабост. Изненадата за тях е, че силата им всъщност се крие в тяхната слабост. Ако успеят да разгадаят загадката, ще отключат голям потенциал.

Водолей. Водолеят обича и държи на приятелите си, но най-вече на свободните и необременяващи отношения с тях. Той има силно развито чувство за лично пространство, което ревниво пази. Неговите чувства обикновено са свързани с любопитството му, което е пословично – Водолеите искат да знаят всич-ко! Чувствата му са неразривно свързани с интелекта, за него е невъзможно да обича и да скучае. Той не понася зависими и обсебващи хора и трябва сам да внимава да не стане такъв.

Риби. Рибите са много чувствителни и емоционални хора със силна интуиция, която трябва да слушат. Те са безкрайно емпатични, но в резултат често привличат използвачи и енергийни вампири. Трудно прикриват истинската си същност и влизат в роли. Емоционалният им свят е богат и красив и те често и с желание заменят действителния с него. Трябва да се опитат да не бъркат двата свята, защото това обикновено носи много проблеми.  

 

Невена е завършила международни отношения, тя е учител и коуч. Големите й страсти са астрологията и номерологията. Тя обича да изследва човека и да търси и намира истинското и доброто във всеки. Което винаги я кара да се усмихва. Може да научиш повече за нея, както и да си поръчаш личен хороскоп на https://ginga-horoscope.com/.