Нещо очаквано

Филм с българско участие ще открие 65-ото издание на Берлинале

Световната премиера на испанско-френско-българската копродукция “Никой не иска нощта” (“Nobody Wants the Night”) ще открие на 5 февруари 65-ото издание на Берлинския филмов фестивал – и ние нямаме търпение да я видим!

Филм с българско участие ще открие 65-ото издание на Берлинале

Световната премиера на испанско-френско-българската копродукция “Никой не иска нощта” (“Nobody Wants the Night”) ще открие на 5 февруари 65-ото издание на Берлинския филмов фестивал – и ние нямаме търпение да я видим! Още повече, че филмът на испанската режисьорка Исабел Койшет е с любимата ни Жулиет Бинош в главната роля. Лентата ще вземе участие и в международния конкурс на фестивала.

Филмът е приключенски; действието се развива през 1908 г. в арктическите територии на Гренландия. Разказва се за храбри жени и решителни мъже, решени да заложат всичко в името на любовта и славата, съобщават организаторите на фестивала.[[more]]Освен Бинош, която си остава незабравима за нас от “Брулени хълмове” и “Английският пациент”, участват още титаничният ирландец Гейбриъл Бърн (“Обичайните заподозрени”) и изящната японка Ринко Кикучи (“Вавилон”). Филмът е сниман в България, Норвегия и Испания. Продуцент от българска страна е компанията One More Movie (Димитър Гочев, Ариел Илиеф).

“Много съм доволен, че “Никой не иска нощта” ще открие Берлинале 2015”, казва директорът на фестивала Дитер Кослик. “Исабел Койшет е създала впечатляващ и въздействащ портрет на две жени в необикновени обстоятелства. Това ще бъде и първият филм, който ще се прожектира с новата технология Dolby Atmos на фестивала.”

А в клипа долу можете да видите моменти от работата по филма.