Момичешки тайни

Идва годината на Луната!

Какво ще ни донесе тя?

Идва годината на Луната!

2018 г. ще бъде година на Луната. Луната е планетата покровител на Рака, който е известен със своята тайнственост, дълбока чувствителност и неподозирана вътрешна сила. През тази година влиянието на Луната и на нейните цикли ще е особено силно изразено, най-вече върху представителите на водните знаци – Рак, Скорпион и Риби, както и на хората с Луна или асцендент в някои от тези знаци. Именно затова през цялата година ще ви разказвам и информирам повече за нейните тайни и влияние. [[more]] През годината на Луната е добре да се съобразяваш особено внимателно с лунните фази и дни. Препоръчително е например да си на лека и разтоварваща диета (или ако здравето ти позволява, да приемаш само вода) през дните на новолуние и пълнолуние. Това може да направи чудеса за здравето и фигурата ти. Причината е, че на новолуние организмът изхвърля активно всички натрупани токсини и отрови, а на пълнолуние напълно абсорбира всички вещества (и полезни, и вредни).

Периодите на новолуние и пълнолуние са изключително благотворни и за практикуване на различни медитативни техники. Медитацията при новолуние укрепва имунитета и работоспособността, а тази при пълнолуние успокоява и премахва напрежението и стреса.

Въпреки всичко обаче крайностите по отношение на храненето (пълен пост и драстични диети) трябва да се избягват на всяка цена, защото те силно изтощават организма и имат дългосрочен негативен ефект. Ако си човек, който пости редовно, е добре да се откажеш само от алкохола и месото, което е средният и златният път. За старт на някаква балансирана диета е най-подходящо да избереш период на намаляваща Луна. Ако напротив, искаш да качиш килограми, избери период на нарастваща Луна.

Денят на Луната е понеделник. Цветовете й са сребристите, както и всички нежни и загадъчни тонове, особено бледозелено, бледолилаво, бледожълто. Металът на Луната е среброто и е добре през 2018 г. да носиш сребърни бижута за здраве. 

 

Невена е търсещ и откриващ човек, страстен изследовател на себе си и на другите. Обичайно в своите търсения си служи с методите на номерологията и астрологията, съчетани с коучинг подход и неподправена човечност. Да познаем себе си, ни носи силата да бъдем себе си, както и възможността да се развиваме и обновяваме ден след ден. Можеш да се обогатиш, а и да станеш част от нейното пътуване на https://ginga-horoscope.com/.