Момичешки тайни

Издигни се над тълпата и #DriveYourStory без оправдания!

Черно-бялото на Бенаси е способно да улови есенцията на всичко, което той снима, независимо дали това са хора или предмети.

Издигни се над тълпата и #DriveYourStory без оправдания!

Снимки: Carrera

Carrera е марка култ за тези, които избират неутъпканите пътеки в живота. За тях обикновеното, баналното, лесното е непоносимо. Хората на Carrera знаят кои са, не се извиняват за изборите си, способни са да променят хода на собствената си съдба, а характерът им се отразява в този на бранда – авангарден, смел и с дълбоки корени в спорта.

С последно поколение технологии и ултрадизайн, спортното наследство на Carrera превзема ърбан стила в лятната колекция слънчеви очила тази година. В нея са сляти двете същности на Carrera – винтидж вдъхновение от култови модели от миналото и силно присъствие на актуален дизайн и защита.

Моделите слънчеви очила на колекцията Carrera SS18 са с авиаторски кръгли или квадратни лещи, украсени с емблематичните панти Tank. Извор на вдъхновение е светът на мотоциклетите и обсесията на Carrera от отличителните им цветове, които украсяват рамките както при ацетата, така и при стоманата.

Суровият смел дух на SS18 е уловен от италианския „фотограф механик“ Якопо Бенаси в лятната кампания #DriveYourStory. Бенаси е известен с това, че се отнася по еднакъв начин и с големи звезди, и с обикновени хора, но най-вече е човек, който има своята смела история за разказване. Той действително е бивш механик, поел по неутъпкана пътека и успял да превърне страстта си по фотографията в кариера, която го класира в световната ранглиста на фотографите в момента. Черно-бялото на Бенаси е способно да улови есенцията на всичко, което той снима, независимо дали това са хора или предмети. Вероятно затова неговите фотографии са вдъхновили Паоло Сорентино да напише 20 кратки истории.

Трите лица на кампанията #DriveYourStory – Иън Хъчингсън, Кейси Лиглер и Анаб Мохамед Абдула, също са избрани от Carrera заради техните по-различни житейски истории.  

Иън е „пречупен състезател“ – бившият шампион по мотоциклетизъм почти губи живота си в ужасна катастрофа, но след 16 операции се завръща по-силен от всякога, за да се превърне в третия най-награждаван състезател в историята на TT Isle of Man.  

Кейси е модел и олимпийски състезател по плуване. През 1996 г. освен че чупи световен рекорд, е и от малцината, които намират смелост да говорят за сексуалната си ориентация. По-късно Кейси става и първата жена, която участва в ревюта на мъжка мода.

Анаб е прекарала години от живота си в бежански лагер. Този период оставя у нея пълна непримиримост към ограниченията и към идеята, че някой може да контролира живота ти. От момента, в който излиза извън загражденията на лагера, тя знае, че иска сама да държи волана на живота си. Това става, когато започва да реализира мечтата си да бъде супермодел.

С подкрепата на Carrera