Изкуство

Извънземно!

Завиждаме на тези, които ще слушат концерта в Античния театър в Пловдив!

Извънземно!

Уникален концерт изнесоха снощи пред претъпканата зала "България" певиците от "Мистерията на българските гласове" заедно с Лиса Джерард от Dead Can Dance и множество чуждестранни музиканти, които са част от новия албум на прочутия по цял свят български певчески състав. Невероятната симбиоза между българското народно пеене и извънземния глас на Лиса Джерард, заедно с музиката на Петър Дундаков и изпълненията на бийтбоксъра SkilleR, изправиха публиката няколко пъти на крака.

Първата част на концерта беше в изпълнение на певиците от "Мистерията на българските гласове", втората беше посветена на авторските композиции на Лиса Джерард от периода й с world групата Dead Can Dance, a в третата световноизвестната певица изпя няколко композиции заедно с българските изпълнителки, които буквално взривиха залата. Последната композиция преди бисовете беше Now We Are Free от филма "Гладиатор". Дейвид Кукерман, Себастиян Флаиг, Джулс Максуел, Христина Белева, Петър Миланов, Костадин Генчев, Тони Рикев и Софийската филхармония бяха другите участници в невероятния спектакъл, който ще е едно от ярките ми музикални преживявания в живота.

Добрата новина за всички, които не успяха да присъстват снощи, е че утре предстои концерт в Античния театър в Пловдив, а аз мога само да завиждам на всички, които ще слушат тази музика под звездите.

Билетите за Античния театър утре са в продажба в мрежата на Eventim в цялата страна, както и в OMV, THE MALL, Книжарници Ориндж, Офис 1, Билетен център на НДК, Технополис, Български пощи, както и на касата на Главната улица в Пловдив.

Настоящият проект на „Мистерията на българските гласове“ се случва благодарение на Шуберт Мюзик Пъблишинг и в частност на безпределната отдаденост на изпълнителния продуцент и управител на компанията за България – Бояна Бункова, която е двигател на целия процес от самото начало. Музиката е дело на композитора Петър Дундаков, който е успял да събере минало, настояще и бъдеще в такава прекрасна хармония, така че да отвори нови пространства и да привлече нова публика. В някои от композициите съавтори са самата Лиса и ирландският пианист Джулс Максуел.