Начин на живот

Качи се на влакчето: 5 увеселителни парка в Европа

Лятото! Два-три кратки месеца, в които дните са други – пътуваме повече, усмихваме се повече, мечтаем повече, живеем повече!

Качи се на влакчето: 5 увеселителни парка в Европа

Лятото! Два-три кратки месеца, в които дните са други – пътуваме повече, усмихваме се повече, мечтаем повече, живеем повече!

За да го отпразнуваме, сме ви подготвили една безгрижна рубрика, в която ще представяме местата, вкуса, емоциите... Така че преди лятото да отлети, да имаме много от онова сгряващо чувство на спомените, което ще ни отведе до следващото.

Незабравимото ни лято дължим и на нашата DSK-Wizz Air кредитна карта, която точно сега предлага най-нужното: безплатно членство в Wizz Discount Club, специална бонус програма, отстъпки и още много! Възползвайте се!

Днес сме в една по-различна Европа, тази на увеселителните паркове. От Дисниленд в Париж до Пратера във Виена предлагат всевъзможни и многоцветни емоции на забавлението. С деца, без деца, с компания или само двамата с половинката, уикенд в увеселителен парк някъде из Европа е чудесна идея, която може да се осъществи много лесно с DSK-Wizz Air кредитна карта. Бъдете безстрашни и се качете на влакчето поне веднъж в живота:

Disneyland Париж, Франция

На тази вълшебна територия всеки човек от 3 до 103 години е щастлив. Парижкият Дисниленд се състои от два тематични парка, седем хотела и цялата магия на веригата, с която оригиналните увеселителни паркове в Щатите са известни. Развлеченията са неизброими: розовият замък на Спящата красавица, парадът, въртележките, влакчетата, екстремните забавления – има от всичко за всички. Не пропускайте вечерта с фойерверки!

Efteling, Холандия

Няма да си загубите времето, ако посетите Efteling близо до Амстердам. Паркът не е чак толкова известен, колкото Дисниленд, но е най-големият в Бенелюкс и всяка атракция ще ви накара да се вълнувате с приказките на Братя Грим, Андерсен, Шарл Перо. Можете да се загубите в Приказната гора, да се качите на Летящия холандец, или дори да се изправите срещу огнедишащ дракон.

Europa Park, Германия

Тук също има за всекиго по нещо – бързи влакчета, екстремни развлечения, водни атракции...Europa Park предлага и много добра храна, която е от всички краища на света. За всеки джоб има подходящо настаняване и забавление. Освен това се допускат и кучета, което е чудесна новина за собствениците на домашни любимци!

Има и още...


Mirabilandia, Италия

За Мирабиландия вече сме разказвали и предпочитаме този парк пред по-големия Gardaland около Милано. Височини, скорости и мащаб тук са несравними, а ако искате наистина екстремно пътуване със скоростно влакче, тукашният Катун ще ви върти главозамайващо във всевъзможни посоки. В Мирабиландия правят всевъзможни пакети и комбинации за семейства и групи с настаняване, така че задължително си вземете билет онлайн (което, разбира се, важи и за останалите паркове), а за това DSK-Wizz Air кредитна карта ще ви е от голяма полза.

Isla Mágica, Испания

През 1992 година, заради Експо’92,  Севилия добавя цяла нова част към града. След световното изложение тази зона бързо запада, но се намират ентусиасти, които на част от терена построяват тематичен увеселителен парк! Isla Mágica е разделен на шест различни и  много интересни зони, фокусирани върху традициите на XV и XVI век, както и върху големите географски открития. Разбира се, не липсват влакчета – тук се намира първият ролер костър в Испания, Ягуар. Казват,че най-подходящото време за този парк е Хелоуин, защото тогава всичко се превръща в страшна приказка.

С подкрепата на DSK Bank