Момичешки тайни

Как да си добавиш стойност в шест лесни стъпки

Това е изключително важно – хората трябва да знаят, че постоянно правиш нещо много важно, дори когато не правиш абсолютно нищо.

Как да си добавиш стойност в шест лесни стъпки

1. Прославяй заетостта си във всеки удобен момент.

Да си добре, вече не е модерно, дори да мрънкаш, вече не е модерно. Сега е модерно да си непоносимо зает и всички да разберат за това. Никога не изпадай в подробности освен „много тежък ден (седмица) имах”. Спокойно, никой не забелязва, че си във Фейсбук по цял ден, че не оставяш чужд пост без коментар, че се чекираш тук и там в работно време...

2. Отговаряй на всичко, което не ти харесва, с „Много е тъпо, но сега не ми се обяснява”.

По този начин хем загатваш, че знаеш нещо, което елементарните мозъци не са прозрели, хем прославяш заетостта си, хем лишаваш опонента от възможността да комуникира с теб и никой, ама никой не вижда, че всъщност си лишен от мисли и аргументи.

3. Никога не казвай, че си навън за нещо друго освен „по задачи”.

Това е изключително важно – хората трябва да знаят, че постоянно правиш нещо много важно дори когато не правиш абсолютно нищо.

4. Нападай.

Никога не описвай една салата от домати и краставици като нещо друго освен като „специален малък момент от деня в компанията на любимия човек” (сърце, сърце, сърце и не забравяй хаштаговете). Така всички ще разберат, че си страшен гурман, а и ще натриеш носа на онези, които нямат „любим човек”, с когото да споделят моментите. Хитро, нали? Повтори с печен картоф.

5. Умалявай! [[more]]Колкото повече подценяваш света около себе си чрез въвеждане на умалителни, толкова по-голямо самочувствие и себестойност си придаваш. Наречи New York Times вестниче, „Вражда” – сериалче, Blade Runner – филмче. Какво са за теб някакви си епохални явления в този свят, който е в краката ти? Не спирай да поръчваш сметчицата, да разглеждаш страничката и т.н. Стреми се винаги да умаляваш и никога, никога не забравяй да наричаш човека, който ти продава труда си, човечеца (ако е жена – женицата).

6. Нека всичко е супер, невероятно и уникално в твоя живот.

Винаги, когато те питат нещо, например „Хареса ли ти филмът?”, не отговаряй с друго освен с „Да, супер беше!”. Никога не описвай разходката до Бонсови поляни например с нещо по-различно от „Уникално преживяване!”. Не спирай да ползваш Светата троица на празнодумието – супер, невероятно и уникално – те са на гребена на вълната и само така разбираме всичко за теб и богатото съдържание, с което си изпълнен. Повече не ни е нужно.