Общество

Как децата учат за емоциите с игри?

Академия за родители

Как децата учат за емоциите с игри?

Имаме удоволствието да ви представим в рамките на няколко седмици някои от най-интересните лекции на форума "Академия за родители" 2017[[more]]Знаете ли, че деца, които могат да разпознават и назовават емоциите си, са по-здрави, справят се по-добре в училище, успяват да завържат дългосрочни приятелства?

Мариана Донкова е педагог с 14 години опит в образованието на юноши и възрастни. В началото на кариерата си работи като учител в професионална гимназия за помощник-възпитатели в детски градини, където води множество педагогически дисциплини, включително и "Игрова дейност". В момента е отдадена на двегодишния си син, който е основният вдъхновител на създадения от нея сайт "Детето играе". Вярва, че децата учат най-лесно, когато участват в забавни занимания, които са съобразени с техния темп на развитие, интереси и желания. Затова на страниците на сайта споделя много идеи, които помагат на родителите да играят активно с децата си, да развиват у тях много ключови умения още от раждането и да ги възпитават като уверени и способни личности.

Важно е, когато общуваме с детето си, да му помагаме да се вглежда в себе си, да си задава въпроса какво изпитва и какво може да направи със съответната емоция (включително тъга, гняв, страх). Разбира се, всичко това се случва чрез пример – още докато детето е съвсем малко, е добре да му казваме как се чувстваме. Другият начин е чрез подходящи игри.

Във видеото по-долу ще научите повече по темата.

"Академия за родители" е безплатен форум за майки и татковци, които искат да направят информиран избор за образованието, възпитанието и здравето на децата си. Цел на Академията и съпътстващите я събития е да обедини бъдещи и настоящи родители, специалисти в различни области, неправителствени организации и компании около една обща идея – да отгледаме здрави, възпитани и умни деца. Следете страницата им във Фейсбук за актуална информация относно следващите издания на Академията.