Нещо очаквано

Хайде на кино пред блока!

От днес започва четвъртото издание на Блок Кино

Хайде на кино пред блока!

Снимка: Блок Кино

От днес започва четвъртото издание на Блок Кино, които ни канят на кино по съседски с най-добрите български игрални, анимационни и документални филми от последните години.

Първата прожекция е тази вечер от 20:45ч. в двора на 26 СУ “Йордан Йовков” в квартал Княжево, когато ще гледаме  “Маймуна” на режисьора Димитър Коцев-Шошо и “Самотните нощи на един вестоносец” на Андрей Кулев.

Програмата на прожекциите е разделена на игрална и документална част. Като бонус организаторите от Блок Кино и ИКЕА са включили и няколко късометражни анимационни филми, сред които е и номинираният за Оскар анимационен филм на Тео Ушев “Сляпата Вайша”. В игралната програма присъстват нашумели заглавия като “Урок” и “Слава” на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов, “И после светлина” на Константин Божанов с изключителния Бари Кьоеган, както и “Вездесъщият” на режисьора Илиян Джевелеков. А в документалната програма са подбрани заглавия, които представят докосващи човешки истории, които ще ни помогнат да погледнем от различен ъгъл на света  и живота около нас.

Филмите ще ни разсмеят, натъжат, изненадат, и със сигурност ще бъдат тема за разговори с приятели, които започват с “Вчера в Хиподрума гледах...”

Фестивалът се осъществява като част от календара на културните събития на Столична община за 2018 г. За три години Блок Кино и ИКЕА направиха задължителни срещите под открито небе с хубав нов български филми, а публиката е гледала над 100 игрални, документални и анимационни филми на повече от 50 квартални прожекции.

Цялата програмата и локациите можете да намерите на сайта на Блок Кино и на страницата на проекта във faceboook.

Две прожекции все още търсят своите квартали – така че нищо чудно и пред вашия вход да имате възможност да се насладите на лятно кино. За повече информация следете страницата на Блок Кино!