Момичешки тайни

Когато Луната старее

Намаляващата Луна е идеален момент за...

Когато Луната старее

Знаете ли го онзи детски трик как по формата на лунния сърп да определите дали Луната намалява или расте? Ако когато доближите пръст до него, се образува буквата „Р“, Луната расте. А ако сърпът е с формата на буква „С“, Луната старее… или намалява. [[more]] При намаляваща Луна, един период от две седмици след пълнолуние, времето е отлично за старт на диета или на детоксикация. Организмът лесно се сбогува и с излишните килограми, и с отровите, които е попил от всички страни. Може да подпомогнете значително този процес с отвара от коприва или като се жабурите всяка сутрин за около 5-10 минути (и след това задължително изплювате!) с малко шарлан (нерафинирано олио). Тялото ще ви се отплати с повече виталност, а изчистващите процеси могат да се наблюдават много добре по състоянието на езика, което ще се подобрява с всеки изминал ден.

Намаляващата Луна е и отличен момент за по-щателно почистване на дома, както и за изхвърлянето на непотребни вещи и дрехи. Ако планирате по-основно почистване, което много хора правят при смяната на сезоните пролет и есен, задължително го планирайте за този период. Всички ние пазим много неща, които реално не използваме и които често задръстват домовете ни, а и енергията в тях. По време на намаляваща Луна е подходящо да се освободим от ненужното – да го подарим, дарим, изхвърлим или рециклираме. И да освободим място за нещо ново.

И накрая – периодите на намаляваща Луна са най-добри и за провеждане на оперативно лечение, ако ни предстои такова. Тогава шансовете за успех са най-големи, кървенето е най-слабо, а възстановяването – бързо и пълно. Важно е също и да се съобразим с положението на Луната в лунните знаци и да избягваме операции на органи, които са под влиянието на знака, в който се намира Луната.

Лунните календари са лесно достъпни навсякъде и е много полезно да си имаме такъв съветник под ръка за цялата година. 

 

Невена е търсещ и откриващ човек, страстен изследовател на себе си и на другите. Обичайно в своите търсения си служи с методите на номерологията и астрологията, съчетани с коучинг подход и неподправена човечност. Да познаем себе си, ни носи силата да бъдем себе си, както и възможността да се развиваме и обновяваме ден след ден. Можеш да се обогатиш, а и да станеш част от нейното пътуване на https://ginga-horoscope.com/.