Момичешки тайни

Колко е важно той да е идеалният

Рубрика на Astrobooth за любители астролози

Колко е важно той да е идеалният

Снимка: www.storyblocks.com

Astrobooth е приложение за партньорски хороскопи, уникално със своя задълбочен и аналитичен астрологически подход. Представяме ви рубриката на Йосифа Архангелова от Astrobooth за любители астролози, която отговаря на нашите най-съкровени въпроси за връзките ни и взаимоотношенията с близките ни хора.

Всяка жена има в живота си мъж, за когото казва „той е идеалният за мен“ и когото цял живот търси. Има ли тя образ в главата си за него? Астрологията казва „Да, има!“. Тук ще споделим един от главните начини за обрисуване на неговия портрет, като гледаме картата на жената.

Марс в знаците в картата на жената

Астролозите имат различни похвати и методи за определяне какво жената харесва у мъжа, какво я привлича в него сексуално. Винаги тези начини имат връзка с Венера и Марс и техните аспекти (можете да ги намерите в прогнозите на Astrobooth, ако имате такива аспекти; тaм те са описани подробно и персонално за вас и вашия партньор). Най-широко ползваният и застъпен метод обаче е този, при който се гледа знакът, в който се намира Марс на жената. Това е така, защото Венера определя за нас какви сме като жени, колко и как ценим себе си, какво намираме за важно и хубаво у себе си или какво смятаме, че не ни достига. Тя определя и в какъв стил и по какъв начин демонстрираме сексуалността си като жени и я реализираме. (Това важи за хетеросексуалните жени, защото се разглеждат традиционните роли и архетипни образи на Венера и Марс.) Все пак някои астролози смятат, че мястото/знакът, в който е Венера, определя нашата сексуалност, привлекателност и това, което ни привлича, като отражение на най-ценното у нас и от нас у другите (малко сложно – но нещо като огледало). От моя гледна точка по-адекватният и често срещан модел, който се проявява, е този, в който се разглежда позицията на Марс. Можете да откриете знака, в който е бил Марс на датата на вашето раждане, в тези таблици.

Къде е Марс, ни казва какво харесва жената у мъжа, какви негови мъжки качества, стил, поведение, черти от характера и външност я привличат сексуално.  

Ето и описнието на идеалния мъж за всяка жена според знака, в които е нейният Марс.

Марс в Овен: Ако имате Марс в Овен, вие харесвате самоуверен, прям, силен мъж, независим и директен, с атлетично и здраво тяло. Не бихте харесвали много чувствителните и стеснителни мъже. Може и да се изказва и действа дори грубо на моменти, но това вас ще ви привлича и вие ще чувствате, че това е стилът, който намирате за привлекателен и „ваш“. Заобикалки в ухажването и дълги сложни пасове с много думи и различни нюанси не само не ви привличат, но може и да ви ядосат. Така че вървете до своето силно момче с млада душа и прямо поведение, защото с него сте на една вълна – и в секса, и в любовта. Това ви кара да се чувствате допълнена като жена.

Марс в Телец: Сигурността и стабилността, ако са излъчвани от мъжа до вас, това е, което ви привлича и ви кара да се чувствате жена. Семпъл, обичащ простите неща и подход към живота, много нежна сензитивност на допир и фино визуално присъствие са проекцията на този мъж върху вас, която „включва“ сексуалното привличане у вас. Няма нищо прекалено интелектуално или отнесено у него – той е силен и стабилен като земята и обича красотата и сластта като Венера. За вас това е истинският мъж, каквото и да казват другите – той може и да ви заведе на самотен остров, особено ако е луксозно обзаведен. Във вашето въображение той дори ви носи на ръце там!

Ако вашият Марс е в Близнаци, може и да се каже, че сте сапиосексуална, защото интелигентността му ще ви привлича като магнит, както и хапливото му чувство за хумор, способността да се нагажда към всяка ситуация и да преговаря до зори и за най-различни неща, за които вие дори не подозирате. Как е откраднал сърцето ви и какво в тази момчешка натура ви накара да се усетите като жена, привлечена сексуално и интелектуално към него, е такава бърза мистерия, че прилича малко на фокус. Той сигурно ще е атлетичен, висок и строен, понякога слаб, но с толкова красиви и силни ръце, че сигурно ще разказвате за тях на приятелките си. Чувството му за хумор ще е също повод да се влюбите в него, защото макар и хапливо, то е леко и много умно, как да не го зачетеш? Друга черта, която ще ви привлича, ще е неговата гъвкавост и променливост, сякаш ходите с отбор по математика и гребане едновременно – умни, атлетични, различни във всеки момент. Докато хванете „модела“ му на действие, може да остареете заедно. Депресията не е характерна за този мъж, нито дълбоките чувства, но виж, интелектуалната и вербална свежест и сила са налице. Този мъж сякаш никога не потъва дълбоко в отношенията, но е верен на жена, която знае да играе Игрите на Ума и Информацията. Да повторим, вие сте сапиосексуална!


Марс в Рак: Тя сякаш предпочита чувствителния тип... Състрадателен и закрилник. Тази жена понякога е привлечена от странни характери, на настроения, които трябва да се разгадават и разбират. Но нека не бъркаме това, че харесва чувствителни мъже, по-скоро – интересни и особени и традиционно силни и мъжествени, със слабите. Те просто може и да са малко на настроения и да имат особености в характера, като тази да обичат майка си и родината си особено много. Като минимум мъжете до този тип жена са силни. А и да не забравяме, че тя на първо място си търси закрила и сигурност.

Вашият Марс е в Лъв: Мъжът до жена с Марс в Лъв е силен, смел, горд, с впечатляващо обществено положение, може би дори известен, блестящ и обаятелен. Той излъчва самочувствие, достолепие и превъзходство, с които сякаш е роден. Това действа като магнит на този тип жена и тя с радост би споделила дните и постелята му. За тази жена е важно мъжът да е изявен, самоуверен и впечатляващ. И заедно с това, да е способен да играе с нея играта на любовта, харесването, ролята в двойката и особено да проектира успешно двойката в обществото. За тази дама най-големият грях би бил свидливостта, скромността и незабележителността. Малко собственическо чувство и ревност ще бъдат като солта на живота в историята на такава двойка – и двамата по-скоро ще им се радват, отколкото да имат нещо против.

Марс в Дева: Сякаш фаворитът на тази жена е скромен, незабележим и много обикновен – но недейте да грешите, той е истински мъж, с много, и то доказани качества и държи на половинката както на себе си. Стандартите му са високи, избира с лупа и се задоволява само с най-качественото. Затова и често жената до него блести със скромния чар на най-скъпите неща в живота и ако дръпнем чертата, виждаме, че двамата се радват на най-доброто. Но на пръв поглед това е неуловимо. Здрав, естествен, чист и много ефективен във всяко действие е образът на този мъж, към който жената с Марс в Дева се стреми. Не можем да я упрекнем – и тя го е търсила така зорко, както и той я е ухажвал. Скромността и чувствителността са качествата у другия, които и двамата ценят. Ако случайно той си позволи да е арогантен, много ярък или несъобразителен, тя ще загуби интерес към него. Най-очарователно за тези жени е приглушеното и почти невидимо самочувствие и вътрешната, леко прикрита също, самоувереност. Това ги кара да се влюбят и да са верни на такъв мъж до себе си.

Следва продължение.