Любимите ни блогъри: Лора от Empurple

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Днес в рубриката ни с любими блогъри ви представяме Лора Вълчева от Empurple. Както Лора споделя, вдъхновенията в блога са много и най-различни, и щом са предизвикали позитивно усещане у нея, бързо намират своето място в Empurple. И ако все още не сте се отбивали там, е време да го направите, защото ще откриете интересни и полезни публикации, свързани с модата, козметиката, грима и любителската фотография!

Ако трябва да улесниш човек, който не познава и не следва блога, моля представи ни го накратко.

Empurple е моето лично онлайн местенце за мода, козметика и лайфстайл. Не искам да влизам в рамки, пиша и снимам, каквото искам СЕГА. Понякога модните тенденции са ми интересни и обръщам внимание на тях, друг път пътуването е на дневен ред и забравям за модата и козметиката. Като цяло ми е приятно да публикувам идеи от моя личен стил и да споделям мнения за грим и козметика, особено като виждам, че е полезно и за други момичета.

Коя е Лора Вълчева тук и сега?

Не съм сигурна. В момента най-вече съм с 10 кг отгоре и в очакване на дъщеричка. Това е първото, което съм сега, а след това съм също и в щастлива връзка с прекрасен мъж, горда притежателка на сладък мопс, графичен и уеб дизайнер, човек, влюбен в изкуството, поезията, природата и хората.

Как се превърна в блогър?

С доста ръчкане от страна на мъжа ми, хаха. Аз взимам решения трудно.

С какво твоят блог е различен от останалите?

Може и да не е различен, знам ли. Но пък си е моят блог, а всички се различаваме малко или много, от което следва, че и нещата, които правим, минават през личната ни призма.

Пробвайте различни стилове и обръщайте внимание на това как се чувствате, за да изберете своя.
Какво за теб е блогърството? Мисия, хоби или начин да се издържаш?

Хоби! Нищо повече или по-малко. Обичам го, приятно ми е, дава ми много, но не е приоритет.

А ако живееше на Запад, какво щеше да е различно?

Снимките щяха да са по-хубави, нямаше да се налага да трия или edit-вам снимки с часове, защото има боклуци по улицата или изкъртени огради и други неподдържани и грозни неща във фона. Предполагам, че и работата с брандовете дрехи и козметични фирми щеше да е повече, защото тук този вид реклама е по-малко популярен. Но няма да живея на Запад, моят дом е тук, Западът е разкошна туристическа дестинация.

Кои са блогърите, които следиш?

Следя повечето български блогъри, а чуждестранните са Sincerely Jules, Tuula Vintage, Peace Love Shea и други.

Кои са любимите ти български марки или дизайнери?

Нямам любими, има неща, които ми харесват, а други - не. Всичко българско, което ми допадне, ме радва много, но често цените са твърде високи за мен.

Откъде пазаруваш?

Напоследък отвсякъде. Рядко поръчвам онлайн. Когато бързам, отивам в някой мол и влизам в 5-6 магазина, които харесвам. Но напоследък се разхождам и из скритите диамантчета на Пловдив - малки магазинчета с български или други дрехи и аксесоари, където съм попадала на страхотни неща. Намерих магазинче за бижута на български дизайнери на достъпни цени, а моделите са изключителни.

Какво мислиш за стила на момичетата в България?

Българките са много красиви жени. Излизаш навън и виждаш стотици изключително поддържани жени, с прически, нагласени, радост за окото. Пътувала съм доста в Европа и мога да кажа, че в чужбина масово не обръщат чак такова внимание на външния си вид, а избират да изглеждат по-небрежно. Стилът вече е отделен въпрос, но най-вече не харесвам чалгарска визия, която немалко девойки в България избират. Границата понякога е тънка, но я има. Стилът е не само в облеклото, грима, прическата, но и в поведението. Ако трябва да дадеш съвет на всички, които търсят своя стил, какво би им казала?

Пробвайте различни стилове и обръщайте внимание на това как се чувствате, за да изберете своя. Не е притеснително да не можеш да избереш един стил, а напротив, разнообразието е движещо. И аз не мисля, че съм намерила своя, или поне не съм влязла в достатъчно тясно определение. Често си налагам, като вляза в магазин, да пробвам и неща, които не ми правят впечатление, не ме дърпат към себе си, а дори намирам за различни от мен. Мисля, че това е полезно за изграждането на собствен стил.

Трудно ли е да бъдеш различен?

Зависи. Но целта трябва да е да бъдеш себе си според мен. Неведнъж съм споменавала, че в ежедневието моят стил не е нестандартен според вижданията ми. Разбира се, че съм имала случаи, в които да скоча на съвсем друга вълна и да се откроявам, но това се случва понякога. Като цяло в България не е трудно да изглеждаш различно.

Кристина обича да излиза на среща с града. Да върви дълго пеша, да открива нови интересни места и барове, да завива по малки цветни улички и да се любува на красивата архитектура в столицата. Друго нейно описание, за което приятел й подсказва, е „пресушителката на морето, преброителката на песъчинките“, защото най-спокойна, щастлива и вечна се чувства, когато е близо до морския бряг...