Несесер

Магическата рецепта на лятото

Какво ни трябва, за да избегнем каквито и да било контузии по време на ваканцията и дългите уикенди край брега?

Наслаждавате ли се на лятото, момичета? Хайде с нас във Варвара, където се присъединяваме към свежата компания на Лилия и Натали от блога Kinky Potion Portion. Какво ни трябва, за да избегнем каквито и да било контузии по време на ваканцията и дългите уикенди край брега, разберете сега. А после не ви остава нищо друго, освен да метнете банския и сандалите в чантата и... "Здравей, моренце, колко много ни липсваше!".

Зимните ваканции са приятно нещо. Екипираш се добре, грабваш дъската за сноуборд, шофираш три часа, озоваваш се някъде високо в планината и започваш да цепиш пудрата. Ако всичко е наред и няма тежки контузии, се прибираш после удовлетворена у дома, взимаш горещ душ, правиш си чаша чай и оставяш мускулите ти да релаксират.

Летните ваканции за нас са още по-приятно нещо. За тях можем да ви говорим дълго. На последната сестринска такава се екипираме добре (с по няколко бански костюма), грабваме любимите гривнички за глезен, шофираме малко над три часа (четири и половина до Варвара), озоваваме се някъде високо (в стаята на третия етаж на прохладната къща с гледка към басейна) и започваме да левитираме между вълните на плажа и шезлонгите на споменатия басейн. Книги се четат приятно навсякъде, приятно се пият и напитки с подрънкващи кубчета лед.

Ако всичко е наред и няма тежки контузии, взимаме после хладък душ, за да отмием солта или хлора от косата, забъркваме по един коктейл и излизаме на балкона, като оставаме загледани в хоризонта. Там слънцето си е отишло, но звездите тепърва застъпват за нощната смяна.

А всичко е наред. Тежки контузии няма, само вероятност от една лека, която бързаме да предотвратим: зачервяването на кожата след продължително излагане на слънце.

Ние сме бледички, ето защо всяка година се борим с този проблем. Купуваме различна слънцезащита, винаги с висок фактор, и мажем на равни интервали. Често пъти обаче се прибираме у дома и забелязваме зачервено лице. А това хем не е добра гледка, хем може да бъде и болезнено.

Ето защо е необходим продукт, който възстановява кожата и има успокояващ ефект. Откриваме го в лицето на хидратиращия балсам на Lierac от серията Sunissime.

Естетиката, биологията и силата на природата пристигат в едно малко бурканче, което можем да носим със себе си навсякъде, включително и ако пътуваме в самолет само с ръчен багаж. На какво ухае мехлемът в него? Откриваме нотки на масло от авокадо, което е добър приятел за летните месеци, съдържа антиоксиданти и редица витамини – A, C и Е, и чрез тези съставки възвръща влагата в кожата. Откриваме и непознат аромат, който се оказва специален вид лешник, наречен witch-hazel (лешник-магьосник). Неговите свойства наистина са магически: прави кожата по-здрава и я почиства, като освен това има охлаждащо действие.

Веднага след нанасянето на тънък слой от тази композиция върху лицето и шията, кожата ни е успокоена и хидратирана, по нея се разлива усещане за свежест. След 14 дни вече е гладка и съвсем възстановена, направо готова за следващите ни летни подвизи.

Още нещичко доста приятно: след 28 дни тенът става напълно равномерен и може да се задържи за доста по-дълго време, отколкото по принцип. Приемаме тази новина с разтворени обятия, тъй като следващото ни море е чак към средата на август, а настояваме дотогава да се разхождаме със слънчев­ загар. J

С подкрепата на Lierac