Общество

Мамо, усмихни се!

Академия за родители

Мамо, усмихни се!

Имаме удоволствието да ви представим в рамките на няколко седмици някои от най-интересните лекции на форума "Академия за родители" 2017[[more]]Учени са установили, че променяйки изражението си, можем да изпитаме съответната емоция. Една усмивка може да промени всичко. А как усмивката се свързва с родителството?

Калбие Ходжева е Акредитиран коуч към Международната коучинг федерация. През последните 6 години работи с родители в посока как те да се разбират с децата си. Вярва, че щастливите родители могат да отглеждат и възпитават щастливи и уверени деца, така че светът да бъде по-спокойно място, изпълнено с детски смях. Създател на supermama.bg, както и на общност за подкрепа на родители. Калбие е майка на 20-годишно момиче.

Пътят на осъзнаване и на регулиране на емоциите се учи през целия живот. Учим се да забелязваме своите емоции, да не реагираме, когато сме гневни, да се приемем и да тръгнем с усмивка. Усмихвайки се на детето си, ние му казваме "Аз те харесвам. Аз те обичам."

Във видеото по-долу ще научите повече по темата.

"Академия за родители" е безплатен форум за майки и татковци, които искат да направят информиран избор за образованието, възпитанието и здравето на децата си. Цел на Академията и съпътстващите я събития е да обедини бъдещи и настоящи родители, специалисти в различни области, неправителствени организации и компании около една обща идея – да отгледаме здрави, възпитани и умни деца. Следете страницата им във Фейсбук за актуална информация относно следващите издания на Академията.