Градски находки

Бързо хранене за напреднали: "Meat"

Бургер културата напоследък все по-смело завладява нови градски територии. Най-новият ресторант за любителите на месото е "Meat" на "Ангел Кънчев", който още с името си недвусмислено се позиционира като място, където вегетарианството не е точният избор.

Бързо хранене за напреднали: "Meat"

Бургер културата напоследък все по-смело завладява нови градски територии. Най-новият ресторант за любителите на месото е "Meat" на "Ангел Кънчев", който още с името си недвусмислено се позиционира като място, където вегетарианството не е точният избор. Не че няма и такива предложения в менюто, просто акцентът е върху прясното, сочно и специално доставено телешко, което в "Meat" могат да ви приготвят по най-разнообразни начини.

Започваме от едната супа на деня, тази от телешки опашки. Известен специалитет в южните кухни като италианската и испанската, тук супата представлява гъст бульон от зеленчуци с парченца крехко месо. Продължаваме с две предложения от бургер менюто, като не забравяме, че и сандвичите също си струват опитването и се стараем да си оставим място...

Опитваме бургер класик и бургер рокфор, в който синьото сирене добавя един далечен и тънък нюанс към чудесната комбинация от прясно изпечено хлебче, бургер от телешка кайма, зеленчуци, кетчуп и майонеза. Класика!

Слава Богу, останали са ми малко сили, колкото да опитам страхотния Philly Cheese с ентрекот, гъби и чушки, запечен със сирене, както и пържените картофи, които тук пристигат в сладки бели емайлирани купички със син кант. Те веднага ме връщат в детството, но се оказва, че са донесени от... Лондон.

Помещението е обширно и светло, с огромни арковидни прозорци, които си кореспондират с тези на отсрещната къща. Модерно обзаведено, с уважение към духа на мястото и с внимание към детайлите, от купичките до написаното на ръка дневно меню. Цените са напълно поносими (бургерите са около 8-9 лв.), всичко се прави на място, и то за нула време – нещо, което в днешно време е огромно предимство. И като почитател на качествената фаст фуд, ви препоръчвам "Meat" напълно откровено.