Общество

Митът за непослушното дете

Академия за родители

Митът за непослушното дете

Имаме удоволствието да ви представим в рамките на няколко седмици някои от най-интересните лекции на форума "Академия за родители" 2017[[more]]Какво означава "непослушно дете"? Съществува ли "лошо поведение"? Трябва ли на всяка цена детето да ни се подчинява? Колко често забравяме, че уроците, които преподаваме на децата си, имат ефекти в зряла възраст?

Дарина Георгиева е представител на институт Gordon Training International (GTI) за България, а Юлия Попова е сертифициран обучител към институт Gordon Training International (GTI) – България по програмите Трениране на Успешни Родители (ТУР) и Трениране на Успешни Учители (ТУУ). Професионалното ѝ развитие е като училищен психолог и като експерт и обучител по проекти на редица организации.

Поведението на детето не е лошо, а е неприемливо за родителя. Детето не действа срещу родителя, а задоволява свои потребности.

Още по темата, както и примери, истории и практически съвети вижте във видеото.

"Академия за родители" е безплатен форум за майки и татковци, които искат да направят информиран избор за образованието, възпитанието и здравето на децата си. Цел на Академията и съпътстващите я събития е да обедини бъдещи и настоящи родители, специалисти в различни области, неправителствени организации и компании около една обща идея – да отгледаме здрави, възпитани и умни деца. Следете страницата им във Фейсбук за актуална информация относно следващите издания на Академията.