Несесер

Младост в капка вода

Всъщност знаете ли, че процесът на стареене е пряко свързан с дехидратацията?

Младост в капка вода

Сещате ли се за онзи филм с Брад Пит, Кейт Бланшет и Тилда Суинтън? „Странният случай с Бенджамин Бътън“ е базиран отчасти на едноименния разказ на Франсис Скот Фицджералд и проследява историята на героя на Брад Пит, при който времето тече наобратно. Накратко, Бенджамин се ражда с физическите способности на 86-годишен човек и започва да се подмладява, докато накрая става бебе.

Навярно има хора, които поне веднъж тайничко са си мечтали да могат да обърнат хода на времето – да направят нещо, да пропуснат друго или просто да си спечелят още няколко години детство или младост. Всъщност знаете ли, че процесът на стареене е пряко свързан с дехидратацията? Човешкият ембрион съдържа 95% вода, при бебето през първите 6 месеца процентите са 74, при зрелия индивид – 60-70%, а при възрастния човек – 50-55%. Т.е. имаме прогресивно намаляване на количеството вода в организма и е съвсем естествено да предположим, че набавяйки си задоволителни количества, е възможно да позабавим процеса или поне донякъде видимата част от него. Освен да пием повече вода, можем директно да хидратираме кожата си с подходящи козметични продукти. Един такъв е клетъчната вода, патентована иновация от Esthederm.

Защо клетъчна? Защото тя е абсолютен аналог на водата в кожата, което я прави идеална среда за живот на клетките. Тяхната подобрена жизнеспособност допринася за съхраняването на младостта на кожата за по-дълго време.

Водата съществува като течна, твърда и газообразна. Но съществува и четвърто нейно състояние. Наречена интерстициална течност, това е водата, от която са направени нашите тела, тези на животните и растенията. Това е физиологична вода. Тази вода участва в структурата и архитектурата на молекулите и метаболитните процеси. Това е първичният елемент, който осигурява здрава, красива и добре функционираща кожа. Клетъчната вода на Esthederm е съставена от елементи, които имитират интерстициалната вода. [[more]] Активните биомиметични съставки на клетъчната вода запазват клетъчното здраве и предотвратяват стареенето: минералните соли и микроелементи оптимизират клетъчния метаболизъм; аденозинтрифосфатът осигурява енергията, необходима за клетъчната младост; Л-карнозинът предпазва от оксидативна вреда, като улавя свободните радикали, и потиска реакциите при гликация, които допринасят за ускореното стареене на кожната тъкан.

Спрей клетъчна вода Esthederm може да се използва ежедневно, навсякъде и по всяко време – през работния ден, след спорт, по време на пътуване и разходка, в летните горещини, дори за фиксиране на грим. Подходящ е за жени и мъже, за лице и тяло, за всеки тип кожа, дори за най-чувствителната.

Клетъчната вода няма да обърне хода на времето, но ще го забави толкова, колкото е необходимо, за да осъзнаем, че младостта може и да е в нашите ръце.

С подкрепата на Esthederm