Мода

Мода наистина за всички

Лице на кампанията на Ланвен е баба на 82 години, която Албер Елбаз е харесал на улицата! Както се вижда от снимката изборът му е много добър и дрехите изглеждат сякаш са направени специално за нея. Всички други модели в кампанията на Ланвен също са избрани от улицата, няма нито една манекенка. Тази необичайна кампания ще се появи в списанията през септември

Мода наистина за всички
Лице на кампанията на Ланвен е баба на 82 години, която Албер Елбаз е харесал на улицата! Както се вижда от снимката изборът му е много добър и дрехите изглеждат сякаш са направени специално за нея.
 
Всички други модели в кампанията на Ланвен също са избрани от улицата, няма нито една манекенка. Тази необичайна кампания ще се появи в списанията през септември, ние ви я показваме малко по-рано. Идеята е да се докаже, че модата е за всеки. Зад това обаче седи една друга идея, формулирана най-напред от Долче и Габана и показана великолепно в тяхната предстояща есенна кампания. Според тях в последните десет години модата е разширила много своето влияние и в момента тенденциите важат едновременно за всички – от децата до възрастните хора. Само преди десетилетие е имало строго разделение между дамска и мъжка мода, да не говорим за детските дрехи, докато сега всички носят едно и също, мъжете смело пробват ярки цветове, розово, шалове, а децата са умалени копия на родителите си, дори ако се жертва удобството им в името на красотата. Не случайно всички големи модни къщи вече правят дрехи за деца (детската линия на самите Dolce&Gabbana ще се появи тази есен). Тази промяна е настъпила постепенно, но наистина е вече факт. Всяка голяма верига магазини предлага дрехи за двата пола и за малки и големи и изобщо не е невъзможно да се види цяло семейство, облечено в един стил – бил той спортен или официален.
 
Една демократична тенденция, която само можем да аплодираме. Знаем, че ние момичетата имаме вкус и стил, ето че можем спокойно да „заразим“ с него любимите си хора или да го запазим до дълбока старост без да изглеждаме смешни. Напротив – по-вероятно ще изглеждаме точно като бабата на Ланвен!