Градски находки

Наръчник за пътешественици: Ресторант Ribice i Tri Točkice в Загреб

Днес продължаваме със следващата градска находка от столицата на Хърватия.

[[more]] Съвсем наскоро имах възможност да се насладя на кратка ваканция в Загреб, Хърватия. До този момент не бях ходила там и останах очарована не само от архитектурата и излъчването на града, но и от прекрасните местенца, скрити из улиците му. Като човек, който обича храната и не пропуска да й се наслади във всичките й форми, искам да споделя с вас няколко прекрасни градски находки от столицата на Хърватия. Така ще имате възможност да се отдадете на ваканцията си, без да се притеснявате, че ще попаднете на някое грешно място и че ще бъдете разочаровани.

След кокетната сладкарничка Amélie, за която ви разказах вчера, днес искам да ви представя един страхотен рибен ресторант в Загрeб. "Рибата и трите точки" – не претендирам за точен превод – е невероятно добър ресторант. Попаднахме там благодарение на наши близки приятели, които могат да се определят като местни. Истината е, че, ако бяхме сами, сигурно не бихме го забелязали, защото е на втория етаж и се влиза от едно малко входче, сгушено на една от улиците в центъра на града. Мястото е много колоритно, вероятно дори прекалено шарено за вкуса на повечето хора. Въпреки това може да сте сигурни, че предлага изключително качествена, прясна и много вкусна храна на изключително достъпни цени.

Каквото и да пробвате, няма да сбъркате. В ресторанта има прекрасна рибена супа, апетитни кралски скариди на грил, всевъзможни риби, много вкусна картофена салата с рукола, полента и много хубави вина и ракии. Разнообразието е наистина голямо, качеството – много високо, което прави ресторанта любимо място на всички местни.

В случай че планирате да посетите Загреб и обичате морска кухня, не се колебайте да се отбиете в Ribice i Tri Točkice. Гарантирам, че ще останете много доволни не само от кухнята, но и от обслужването. Ще го откриете на ъгъла на ул. "Никола Тесла" и ул. "Петра Прерадовица".