Нещо очаквано

Насекомикс се завръщат с “Великани и джуджета”

Чакането си струваше: пет години след албума “Adam’s Bushes Eva’s Deep” Насекомикс са готови със следващата порция от своя авангардно-експериментален електро-джаз-рок с нотка пънк.

Насекомикс се завръщат с “Великани и джуджета”

Чакането си струваше: пет години след албума “Adam’s Bushes Eva’s Deep” Насекомикс са готови със следващата порция от своя авангардно-експериментален електро-джаз-рок с нотка пънк. Зад тази загадъчна стилова амалгама стоят имената на Андрония Попова-Рони (вокал, акордеон, познавате я и от Сентиментъл Суингърс), Михаил Йосифов (китара), Георги Дончев (бас) и Александър Даниел (ударни). На 11 юни те ще представят на феновете (сред които не крием, че сме и ние) музиката от новия си диск “Великани и джуджета” на живо в театралната зала “Алма Алтер” на СУ “Св. Климент Охридски”. Мястото е подбрано заради специалната си атмосфера и възможности за подходяща сценография и разположение на групата спрямо публиката.

Пространството обаче е малко и само 100 души ще имат възможност да видят този първи концерт с представяне на новите им песни. Входът ще е свободен и ако искате и вие да сте сред първите сто, дръжте под око фейсбук страницата на групата, за да разберете как да се включите сред гостите на 11 юни. А ако не успеете да попаднете сред тях, няма страшно – концертът ще бъде заснет и на видео и ще бъде излъчен на живо по радио “Бинар”.

“Великани и джуджета” има интересна история. Песните в албума са записани в някои от най-вълшебните и пленителни природни местности в България – Глухите камъни, Белинташ, Чудните мостове. Именно идеята за тези записи е в основата на целия албум, с който Насекомикс ще отведат слушателите на пътуване, целящо да ги приобщи и доближи отново към природата. За да се възстанови балансът между забързаното ни ежедневие и спокойния ритъм на планината, където често всички ние отиваме, за да намерим нов заряд и да се върнем в града с нова енергия.[[more]]Новият албум на Насекомикс съдържа 15 песни, повечето от които са на български език, по текст на Марий Росен и на самата Рони, както и един на Вергиния Захариева. Две от композициите са инструментални.

Още на следващия ден след премиерата си “Великани и джуджета” ще бъде представен и на фестивала Meadows in the Mountains в Родопите. След това Насекомикс ще организират концерти в страната и ще вземат участие в още няколко фестивала. За публиката в София ще има и голям концерт. Чакаме го!