Несесер

Изпробвано от момичетата: новият Philips Lumea за удобна епилация вкъщи

Първите ни впечатления от най-новата система на Philips за премахване на окосмяване с IPL фотоепилация - Lumea SC2008/11.

Както ви обещахме преди време в теста „Какво знаете за фотоепилацията“, взехме си вкъщи новия Philips Lumea SC2008, за да го изпробваме искрено и лично. Въоръжена с полезната информация, която д-р Павлова ни сподели, подходих към начинанието сравнително смело и с много очаквания!

Първата ми среща с уреда след ваденето от кутията е доста приятна – изглежда много добре, вдъхва доверие и е много удобен за държане. Има няколко приставки, които със сигурност ще ме улеснят по-време на теста. Тази за тяло е монтирана на самия уред, а тези за лице и бикини зоната се поставят в случай, че решите да се справите и с по-интимните участъци. Даже си има и малка торбичка, която да ползвам вместо голямата и неудобна кутия, обичам когато всички детайли са изпипани.

Това, което донякъде ме изненада обаче, е, че няма предпазни очила – в салоните винаги ти слагат по време на процедура. По-късно в упътването на Lumea разбирам, че светлината, излъчвана от уреда, не представлява опасност за зрението, т.е. те въобще не са ми нужни.

Преди основната употреба и директното пристъпване към желаното третиране на космите, е задължително да се направи тест за евентуална нежелана реакция на кожата. Аз самата хич не съм добре с търпението и подобни предпазни процедури обикновено ги пропускам, но в случая решавам, че не е добре да правя излишни експерименти и е разумно да не пренебрегвам инструкциите. Затова, търпеливо изчаквам да минат 24-те часа от тестовия импулс, проблем не се появява и смело пристъпвам към теста.

Philips Lumea в действие

Усещането при импулс е същото, както в салоните – съвсем леко парване (това не е задължително и строго индивидуално, за да откриете най-подходящото ниво за работа трябва да започнете от най-ниското, като постепенно вдигате до максимума), не забравяйте преди това да обръснете зоната, която искате да третирате, за да сте сигурни в резултатите, които ще постигнете. Не съм експерт и се доверявам напълно на инструкциите, макар и да не съм въобще фен на бръсненето.

Процедурата минава бързичко, напълно непринудено и лесно. Не усещам абсолютно никаква болка, за разлика от боравенето с моя близък летен (не)приятел епилатора или кола маската, например. По инструкция трябва да се повтори след 2 седмици и така през първите 2 месеца от старта на процедурите. След това се препоръчва третиране на всеки 4-8 седмици за гарантиране на гладките резултати, като, естествено, интервалът е индвидуален, спрямо темповете на растеж на вашите си верни косми. {ph} Надявам се с времето тези периодични третирания напълно да се обезсмислят и да забравя завинаги за този проблем.

Да не забравя, много ценно е и че може да се използва без кабел – зареждате и действате, без да се омотавате в досадни жици, докато се опитвате да нацелите най-добрия ъгъл за третиране на някои деликатни зони :)