Изкуство

Нечовешки красивият филм на Том Форд

"Хищници в мрака" е адаптация на романа "Тони и Сюзън" на Остин Райт и наскоро спечели Голямата награда на журито на 73-тото издание на кинофестивала във Венеция.

Нечовешки красивият филм на Том Форд

[[more]] След "Самотен мъж" стилистът Том Форд подписва втори филм като режисьор. "Хищници в мрака" е адаптация на романа "Тони и Сюзън" на Остин Райт и наскоро спечели Голямата награда на журито на 73-тото издание на кинофестивала във Венеция през септември. Зареден с напрежение трилър, изследващ баланса между любовта и обсесията, отмъщението и изкуплението в една двойно преплетена история.

Ейми Адамс е Сюзън Мароу, търговец на картини в Лос Анджелис. Връзката с работата й е успешна, но тази със съпруга й Хътън е празна и изчерпана. Животът й е разтърсен, когато се появява бившият й съпруг Едуард (Джейк Гиленхал) – писател и автор на романа "Хищници в мрака", посветен нея. Романът му е тъжна история, изпълнена с насилие. За Сюзън е достатъчно да прочете само първата страница, за да се завърне към един свят, който би предпочела да забрави, но който ще пробуди отново способността й да обича.

Очаква се тази зима.