Любов и други бедствия

7 сигурни начина да дразниш хората в Интернет

И 7 сигурни начина да избягвате подобно поведение

7 сигурни начина да дразниш хората в Интернет

Интернет може да е още по-прекрасно място, ако нямаше толкова тролове и комплексирани хора, които да го населяват и тровят с присъствието си, а атмосферата – с реакциите си.

Подбрах няколко примера за поведения, които на всяка цена трябва да се избягват за доброто на всички. Ето кои са те:

Новото ти селфи е старото ти селфи!

Няма по-сигурен начин да изкрещиш „Аз съм несигурен!” от този, да споделяш и натрапваш на хората селфитата си. Не, не си по-различен с всяко селфи, не ставаш по-интересен, не се виждат и никакви „прогреси” – всичките ти селфита са абсолютно еднакви, на всички изглеждаш еднакво вулгарно и всички те предизвикват единствено досада и тревога, че не си много уравновесен.

Какво да направиш: Обърни се към психолог, научи се да виждаш и мислиш и за друго освен за себе си и за това как изглеждаш.

Всичко на мегдана...

Нека ти кажа една тайна: никой не се интересува от това какво мислиш по всеки въпрос, който по случайност е преминал подобно радиовълна през рехавото пространство на ума ти. Ако не си преживял нуждата да споделяш във всеки момент какво си ял, къде се намираш, какво правиш, с кого го правиш и да ни засипваш с посредствени снимки, недай си Боже с „мъдри мисли”, време е да ти го кажа направо: изглеждаш отчаян, без личен живот и с много, много свободно време.

Какво да направиш: Споделяй по-малко... всъщност нищо не споделяй повече, споделил си за три живота!

Цена?

Бързаш ли за някъде, че не можеш да коментираш под продукт, в който са вложени талант, работа, средства, старание, нещо повече от едно глупаво „Цена?”? Не, за никъде не бързаш и всички го знаем – просто си невъзпитан и никой няма желание да ти продаде каквото и да е.

Какво да направиш: Очевидно родителите ти не са успели да те възпитат в елементарно отношение към хората, не си научил кратки учтиви словосъчетания, с които да поискаш информация, и си мислиш, че насреща чете някой на твоето подбазисно ниво. Върни се в първи клас.

Инстаграм не ти е по мярка.

Инстаграм прави до една снимките ти видими за всички, които са имали глупостта да те последват. И понеже някои са ти приятели и не им е удобно да ти го кажат – спри, просто спри да постваш повече от една снимка дневно. Боже Господи, кой иска да вижда само теб?!

Какво да направиш: Освободи хората от присъствието си в Инстаграм, какво друго?

Спрете тези реклами, защото ме дразнят!

Нека ти разкрия още една тайна: всъщност много голяма част от Интернет е платено и скъпо място. 

Списанията, които четеш, музиката, която слушаш, снимките, които разглеждаш – всичко това е плод на нечий труд. Хората, които ти го дават, издържат семействата си от продукта си чрез реклами. Спри да мрънкаш и се опитай да схванеш елементарна пазарна реалност. 

Какво да направиш: Съществуват програми за блокиране на реклами. Само че не е възпитано човек да получава нещо, без да направи усилие да даде нещо насреща. Ако някое място в Интернет ти харесва и искаш да го подкрепиш – кликни на рекламата – да, така подкрепяш хората, които са направили това същото готино място. 

Да, ама е късокрака... [[more]]Когато изтърсиш под красива сватба, че булката е късокрака, правиш три неща. Едното е, че демонстрираш колко си зъл и завистлив. Второто, че провокираш съмнения, че си завистлив, защото ти самият нямаш личен живот. И трето, това провокира всички да надникнат в профила ти и да видят на базата на какво правиш грозните си коментари. 

Какво да направиш: Прехапи си езика, не бъди трол.

Емотиконите говорят повече от мен.

Не, не говорят повече от теб. Думите говорят. Емотиконът е забавен начин да допълниш казаното, те не могат да го заместят. Особено при положение, че отдавна не си на 10 годинки.  

Какво да направиш: Отвори книга, прочети я, а след това се опитай да формулираш мисъл писмено.