Неделен книжен клуб

"Од и ледените великани", Нийл Геймън

За да си подарите вълшебство и да го съпреживеете с децата.

"Од и ледените великани", Нийл Геймън

Декември е. Време както за бляскави и шумни празненства, така и за уютни семейни събирания, коледни чудеса и приказки. [[more]] "Од и ледените великани" от Нийл Геймън е едно от възможните решения да си подарите такова вълшебство и да го съпреживеете с децата. Приказката за викингското момче, останало без баща, но запазило усмивката си и обичта към живота, може да прочетете на по-малките за лека нощ, а да оставите по-големите сами да се разходят из Северните земи и да минат по дъгата, за да оправят нещата в Асгард, спасявайки човешкия свят от Зимата.

Това е блага, вдъхновяваща приказка, утвърждаваща любовта и красотата, без излишна показност, поучения и размахване на пръст. Кротка и сгряваща въпреки снежно-ледените си декори. Точна, обичливо иронична книга, която препоръчвам без колебание за подарък. 

За мен това е начинът, по който днес трябва да се пише за деца, особено ако искаме да ги направим интелигентни читатели. Великолепните илюстрации от Крис Ридъл допълват разказа и възпитават добър вкус.

Изданието е на книжния пазар благодарение на "Сиела".