Мода

От Атина с любов

Съвършена, елегантна и зашеметяваща е новата есенно-зимна колекция на Folli Follie.

За аксесоарите сме си говорили много пъти, но никога не е излишно. Бижута, чанта, часовник... Онези малки, но ефектни допълнения, които превръщат всяка комбинация от дрехи в завършен тоалет.

„Съвършенството е достигнато не когато няма какво повече да се добави, а когато няма какво да се премахне.“ е написал Екзюпери. „Преди да излезеш от вкъщи, погледни се в огледалото и махни един от аксесоарите.“ пък са думи на Коко Шанел. Общо взето смисълът е сходен. Съвършенството е висша цел и тъй като ще си говорим за мода, прибавям още Коко: „Жената трябва да бъде две неща: елегантна и зашеметяваща.“ Право в десетката.

Съвършена, елегантна и зашеметяваща е новата есенно-зимна колекция на една от нашите любими марки – Folli Follie, и точно за нея искам да ви разкажа днес. Отиваме в Атина, готови сте, нали? Очаква ни градът на любовта, на мистериите, град, пълен с живот, град, в който сърцето на модата бие учестено. Атина е мястото, където любовта започва от пръв поглед, през слънчевите сутрини и звездните нощи.

Ще ви представя накратко някои от най-красивите и интересни (според мен) линии в колекция есен-зима 2018/2019 на Folli Follie. В галерията също можете да разгледате част от моделите. И така, започваме.

Бижутата

При бижутата срещаме майсторски изработени колиета, обеци, гривни и пръстени, които се съчетават перфектно с всеки стил и визия. Основните материали са сребро и неръждаема стомана, покритията са различни. Акцентите започват с добре познатия мотив Heart4Heart, за да продължат вълнуващото си пътешествие през цветя, геометрични форми, ключове, капки, спирали, прегръдки и целувки...

Heart4Heart Mirrors. Украсени с култовия мотив на марката и изработени от чисто сребро, всички колиета, гривни и обеци имат декоративен кръг от седеф или черен оникс. Брилянтните дизайни на дълги и къси огърлици, гривни, пръстени и дълги обеци отразяват блясъка на циркониите. Разнообразието тук е базирано на двулицевите широки гривни и пръстени.

FF Bouquet. Цветя, цветя и пак цветя, вечна пролет! Една истинска приказка за светлината е разказана чрез елегантни огърлици, гривни, обеци и пръстени, изработени от чисто сребро, с черно или розово златно покритие, богато украсено с цирконии.

Style Bonding. Модерна геометрична линия от нови дизайни. Кръговете и сферите придават нова форма на огърлици, гривни, обеци и пръстени. Моделите са изработени от неръждаема стомана, в комбинация със сребро и розово злато.

On Key. Красиво изработени ключове, украсени с кръгове или с емблематичния мотив Heart4Heart, висят на стилни дълги и къси колиета и обеци. Предлагат се в розово злато и със сребърно покритие от неръждаема стомана. Някои от моделите искрят още по-ярко, защото са декорирани с цирконии.

Style Drops. Стилни капки срещат модата. Уникални минималистични модели, които превръщат всеки отделен момент в жива емоция. Отличаващи се със своите неподражаеми органични форми, новите къси и дълги огърлици, широки гривни, обеци и пръстени са изработени от неръждаема стомана и се предлагат със златно покритие и с метален блясък.

Чантите

При чантите (големи, малки, с къси и с дълги дръжки, с регулируеми дръжки, клъч чанти, раници) откриваме стилни и разнообразни предложения, които пасват на всяко сутрешно или вечерно облекло, буквално има по нещо за всеки повод. И без повече излишни думи, веднага започвам с онова, което ме впечатли най-силно.

City Break. Тук откриваме ежедневни модели, стрийт стайл визия и функционалност. Цветовете са бордо, черно и кралско синьо. Не е нужно да чакаме до петък за още и още страхотни моменти! Вижте в галерията.

Midnight Dreams. Тази линия е вдъхновена от живописните звездни нощи. Особено внимание заслужава основният модел в нея, който виждате по-долу. Изработен е от фина кожа и меко кадифе, има форма на полумесец и заради металната си дръжка може да се носи като вечерна или като бизнес чанта. 

Blooming Night. Вдъхновени от цветята и красотата на природата, клъч чантите от тази линия са изработени от фина кожа и гладко кадифе, украсени с много цветя върху деликатната дръжка или гладка черна кожа с абстрактни златни пръски. Предлагат се в черно и бордо. Перфектни за вечерно облекло.

Crazy Puff. Клъч чанти, чанти с къси и дълги дръжки, които освен стилни са и функционални. Мек кадифен завършек или лек блясък, който се вписва в ежедневието на модерната жена. Цветовете са синьо и червено.

Часовниците

Metal Chic. Нови модели, които придават на тази минималистична линия нов характер. Елегантни часовници, изработени от неръждаема стомана, с овални корпуси и циферблати с римски цифри. Верижките са със сребърно, розово или жълто златно покритие, цветните каишки са в бежово, червено, черно и синьо.

Chronos Tales. Елегантни часовници, изработени в емблематичната гръцка традиция на марката. Носещи името на гръцката дума за време „хронос“, часовниците са с изчистени линии, минималистичен дизайн и са оцветени в най-женствените и елегантни нюанси за сезона.

Lifetime Ora. Ora на гръцки означава „час“. Идеята зад моделите в тази линия е не само да измерват времето, но и да носят качество през целия ден. Красива изработка, с класически кръгъл корпус, с подробно разграфен циферблат с малки червени графични детайли по него. Предлагат се с черно-бяла или сребърна верижка в комбинация от интересни цветни корпуси, както и с каишки в черно, бордо, бяло и синьо.

Кампанията, чието лице е моделът Клелия Адриолату, е снимана в атинския квартал „Плака“, който често е наричан Кварталът на боговете заради близостта му до Акропола. Клелия излъчва безгрижност, но и женственост, флирт струи от нея, но е и някак неуловима. Очарователно градско момиче, което вдъхновява със стил, харизма и настроение.

С подкрепата на Folli Follie /София – Paradise Center (партер), Serdika Center (етаж 1), Ring Mall Sofia (партер)