Момичешки тайни

Пътуването на Луната през знаците: Луна в Овен

Луната престоява във всеки знак между два и три дни, като най-силно е влиянието на това пътуване върху тялото и здравето ни.

Пътуването на Луната през знаците: Луна в Овен

Освен че мени фазите си и лунните дни, Луната прави и пълно пътешествие през знаците – от Овен до Риби.

Тя престоява във всеки знак между два и три дни, като най-силно е влиянието на това пътуване върху тялото и здравето ни. В миналото лечителите са знаели това и са се съобразявали с него в работата си. Всеки знак управлява различни органи в човешкото тяло. Основните принципи, които е добре да запомним, са три:

  • Всичко, което правим за органите, покровителствани от знака, в който е Луната, им се отразява изключително благотворно (с изключение на операциите, освен тези по спешност);
  • Всичко, което натоварва и изтощава органите, управлявани от знака, в който е Луната, им се отразява крайно отрицателно;
  • Когато Луната расте и е в даден знак, трябва да предприемем действия по засилване и укрепване на съответните органи; а когато намалява – по изчистването им. Важна е крайната цел, която гоним, а не конкретните процедури.

Овенът управлява главата, очите и носа. Според правилата по-горе, когато Луната е в Овен, всичко, което направим за главата, очите и носа, ще е с още по-силна полза, с изключение на хирургическите интервенции (освен спешните). [[more]] От друга страна, всичко обременяващо тези органи ще е с още по-негативно влияние.

Ако можем сами да определим дата на операция на главата, е добре да изберем период на намаляваща Луна и да избягваме дните на Луна в Овен.

По време на Луна в Овен е много полезно да наблюдаваме себе си и усещанията си в главата, очите и носа. Добре е да стигнем до дълбоките психологически причини за нашите заболявания и неразположения и след това да ги отстраним от корен. Точната диагноза е 80% от доброто лечение. Склонни ли сме да тръгваме „с главата напред“, „да разбиваме стената с глава“ или „да си блъскаме главата“? Искаме ли „да вярваме на очите си“ или пък „мирише ли ни на лошо“?

В дните на Луна в Овен е полезно укрепването на имунитета като цяло, както и приемът на витамин А и гимнастика за очите.

По „Точното време 2“, Йохана Паунгер, Томас Попе

 

Невена е търсещ и откриващ човек, страстен изследовател на себе си и на другите. Обичайно в своите търсения си служи с методите на номерологията и астрологията, съчетани с коучинг подход и неподправена човечност. Да познаем себе си, ни носи силата да бъдем себе си, както и възможността да се развиваме и обновяваме ден след ден. Можеш да се обогатиш, а и да станеш част от нейното пътуване на https://ginga-horoscope.com/.