Градски находки

Ресторант "Паваж" в Пловдив – вкусът на домашно приготвената храна

Очарователният пловдивски квартал Капана имаше нужда от точно такова място

Очарователният пловдивски квартал Капана наскоро се сдоби с ново местенце за хапване – и то какво! В "Паваж" можете да насладите на вкусна, прясна и качествена храна, приготвена по домашни рецепти и поднесена със стил в лежерна градска атмосфера.

Изкушенията за ценителите на хубавите ястия започват още сутрин с апетитните мекици и пържени питки с домашно сладко и сирене, гарнирани с айрян или напитка от топлия бар. [[more]]Обедното меню пък всеки ден предлага нови изкушения, разбира се, задължително с вкус и качество на домашно приготвена храна. Цялостното меню е семпло и не особено голямо, но пък напълно достатъчно. Ястията са много добре подбрани и има по нещо за всеки вкус. От основните например се предлагат по едно ястие със свинско, телешко, пилешко, риба и постно. Тук се сещам за шеф Манчев, според когото менюто трябва да е кратко и прецизно подбрано – само така може да се гарантира качеството на предлаганата храна. В "Паваж" очевидно следват този принцип.

Струва ми се, че каквото и да си поръчате, няма да сгрешите. Съветвам ви обаче да не пропуснете да опитате кюфтенцата по рецепта на Мими Иванова, пълнения патладжан на фурна и домашните пържени картофи, а от разядките - червения боб с нахут и подправки.

Освен превъзходната храна и всички останали малки и по-големи детайли в поднасянето на храната, обстановката и обслужването, ще донесат допълнителна наслада за сетивата ви. Особено впечатление ми направи това, че дори водата се сервира в специални стъклени бутилки.

Хората от персонала са свежи и непринудени, обгрижват с усмивка и без да се натрапват. Мястото е уютно, на два етажа и в индустриален стил, с множество аксесоари, които засилват усещането "като у дома". Що се отнася до цените – не са ниски, но пък са напълно оправдани. Ако сте ценители знаете какво имам предвид. 

Мисля си, че Капана имаше нужда точно от такъв тип заведение и нищо чудно, че само два месеца след отварянето си "Паваж" вече е ново любимо градско място. Пълно е почти по всяко време на деня и ако решите да ходите, съветвам ви да си направите резервация предварително.

Паважсе намира на улица Златарска 7, кв.Капана, Пловдив.