Момичешки тайни

Пет основни правила за онлайн пазаруване

Истината е, че пазаруването онлайн изисква специфична нагласа, както и определени познания и умения. В противен случай рискуваме да се лишим от всички негови предимства.

Пет основни правила за онлайн пазаруване

Пазаруването в интернет е щекотлива тема. Едни го приемат и практикуват, а други напълно го отхвърлят. Истината е, че да пазаруваш онлайн изисква специфична нагласа, както и определени познания и умения. В противен случай рискуваме да се лишим от всички предимства на тази възможност. А правилата за пазаруване в интернет нито са много, нито са сложни.

Научете се да определяте точно размерите, които носите

Много често има сайтове, които не ползват европейската система, която ни е позната. В случай че не сме сигурни, много от сайтовете предлагат сравнителни таблици, които ще ни помогнат да се ориентираме. Прегледайте етикетите на най-любимите си дрехи, това също ще ви помогне.

Предпочитайте моделите, чиито кройки сте сигурни, че ви стоят добре

Когато пазарувате онлайн, не е хубаво да експериментирате и да купувате дрехи с кройки, които никога не сте носили до този момент. Вероятността да не улучите е много голяма. С времето ще се научите и ще разширите реалните си възможности. Познавам много хора, които си правят труда да пробват предварително дрехите, които искат да купят, а след това си ги поръчват значително по-изгодно онлайн. Лично аз никога не съм пробвала този вариант и точно затова ми се е случвало и да греша.

Не експериментирайте излишно с цветовете

Винаги съм за експериментите, но не и когато не сме сигурни дали съответните цветове ще ни отиват. Ако даден модел ви харесва, но досега не сте носили този цвят, не е хубаво да се хвърлите веднага. По-добре опитайте да установите предварително дали съответният нюанс ще ви стои сполучливо, като увиете шал или някаква дреха в него около лицето си. Когато става въпрос за пола или панталон, не се колебайте, защото винаги можете да ги съчетаете с блуза, чийто цвят най-добре подчертава красотата ви.[[more]]Избягвайте да купувате панталони и дънки по интернет

Вероятността да не улучите е огромна. Кройките и моделите са изключително много, което драматично увеличава риска. Не е достатъчно да знаеш, че “слим-фит” панталоните ни стоят добре. Ако те са с различна форма на джобовете, се сдобиваме с огромни, наместо с добре оформени задни части. Затова в случай че не сте напълно сигурни, по-добре не пазарувайте, отколкото да хвърлите парите си на вятъра.

Не пропускайте да прочетете условията за ползване и пазаруване на сайтовете

Ще се учудите, но това има голямо значение. Освен че ще сте наясно предварително за колко време ще ви доставят съответната поръчка, ще се запознаете и с условията за връщане на закупените артикули, ако ви се наложи. Не е за вярване, но има сайтове, които имат много добра организация и можете да получите нещата, които сте купили, буквално на следващия ден, вместо след две или дори три седмици. Аз гледам да ползвам тези, които имат изключително кратки срокове за доставка.

Не е сложно, стига да имате желание.