Момичешки тайни

Как да изберем правилното място за тренировки?

Продължаваме с нова серия изпитани методи за постигане на идеалната физика. Този път съветите са споделени от екипа фитнес инструктори на “Тринити Спорт Център”. Подробно можете да се запознаете с тях по-долу, а ето и самите съвети.

Как да изберем правилното място за тренировки?

Колкото и да си мислим, че знаем всичко за поддържането на добра спортна форма, професионалният подход понякога е много ценен и единствено може да ни даде вярната насока. Затова решихме да се обърнем към нашите приятели от Фитнес Клуб Тринити, които в поредица материали да споделят с нас тайните на добрата форма. Започваме с първата стъпка - избор на правилното мястo за тренировки.

1. Изберете зала, в която ще се чувствате уютно. Влезте, огледайте се, обърнете внимание на трениращите хора, на хората от персонала. Ако са усмихнати и с настроение, това е вашата зала.

2. Всяко начало е трудно, когато си сам. Ако обаче има кой да ви преведе по пътя, е много по-лесно и забавно. Добрите инструктори с индивидуален подход са най-голямата ценност в една зала. Много е важно да има треньор, който да се съобрази с формата ви, с моментното ви физическо и психическо състояние, защото границата от това да се чувствате изтощени до това да излезете тонизирани, усмихнати и заредени с енергия, е много тънка.

3. Изберете място, на което освен фитнес има и други удоволствия. Особено в есенно-зимния период е страхотно да имате на разположение сауна или парна баня, които са незаменими. А ако има и солариум да ви подготви за лятото, е просто прекрасно. Наличието на фреш бар е още една предпоставка за пълното ви удоволствие от едно посещение на такова място.

4. Не забравяйте, че всичко се постига с упоритост и постоянство. Превърнете ходенето на фитнес в навик и приятна емоция.

5. Дори и лошата тренировка е по-добра от никаква. Даже да имате само 30 минути, да сте уморени от работа, не пропускайте тренировката си – тя ще ви тонизира и ободри, ще ви помогне да се отървете от стреса и излишното напрежение.

Автор: Ивелина Кирилова, фитнес инструктор

 

Ивелина Кирилова, фитнес инструктор
Тренирала е спортна гимнастика 10 години. Завършила е бакалавърска степен в НСА “Васил Левски” по специалност “Треньор по спортна гимнастика”. Магистърската й степен е “Адаптирана физическа активност и спорт”. Има дългогодишен опит като персонален треньор. В момента е състезателка по силов трибой (“пауърлифтинг”).