Нещо очаквано

„Посоки” на Командарев отива в Кан и това е голяма новина!

Още един филм с българско участие ще има шанс – "Уестърн", в който братя Чучкови са ко-продуценти

„Посоки” на Командарев отива в Кан и това е голяма новина!

Преди по-малко от месец част от филма „Посоки” на Стефан Командарев беше представен пред селекционери и киноспециалисти на 14-тото издание на София Мийтингс. С този филм режисьорът осъществява дългоочакваната надежда, че новото българско кино може да се появи в основните програми на голямата тройка кинофестивали – Кан, Берлин и Венеция. А сега дойде новината, че филмът на Командарев ще бъде представен в „Особен поглед” в Кан.

„Посоки” е копродукция на България, Германия и Македония. Лентата разказва шест истории, повлияни от абсурдите и проблемите на днешната българска действителност. Действието на всички се развива в шест софийски таксита в рамките на 24 часа. Общото между тях е една смърт, която ще даде шанс за нов живот. Във филма участват актьорите Ирини Жамбонас, Асен Блатечки, Васил Василев-Зуека,Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, Иван Бърнев, Стефка Янорова и др.

Другият филм с българско участие е „Уестърн” на режисьорката Валеска Гризебах (копродукция на Германия, България и Австрия), който разказва за съвременен дуел между двама съперници. Копродуценти от българска страна са „Братя Чучкови”.

Хубава новина от София Мийтинг е и че лентата „Out” на Георги Кристоф намери копродуценти на София Мийтингс и също ще има представяне в Кан. Творбата е общо дело на копродуцентски екипи от Словакия, Унгария, Полша и Латвия.