Мода

Много пръстени за всички

Много пръстени за всички пръсти на ръката - това е модата, която от тази зима излезе на улиците в Европа, право от модния подиум и неминуемо ще стигне и до нас, защото идеята е различна, оригинална и свежа.

Много пръстени за всички

Много пръстени за всички пръсти на ръката - това е модата, която от тази зима излезе на улиците в Европа, право от модния подиум и неминуемо ще стигне и до нас, защото идеята е различна, оригинална и свежа. За удобство няма да говорим, за всяко момиче е ясно, че когато нещо ни хареса достатъчно, може да направим компромис с удобството.

Първи се появиха бижутата на Гая Репози - трето поколение дизайнер в семейната бижутерска къща Repossi, която безпогрешно е намерила ниша на пазара - ако искаме пръстените да се виждат, те трябва да са много и най-добре на един пръст - осем халки на един пръст - ефектът е гарантиран. По същото време на прощалното ревю на Николас Чекер в Balensiaga, манекенките се разходиха с по пет пръстена на  ръката, всеки леко различен от другия. Копия и на двата варианта - и на Репози и на Баленсиага - вече могат да бъдат намерени в магазините на масовите марки.

Разбира се крачка още по-напред направи Карл Лагерфелд - кой друг? Самият той носи много пръстени от години, но на последното ревю на Chanel манекенките имаха украшения дори на... ноктите. Не е ясно точно как се закрепва такъв пръстен, но е очевидно, че е необичаен и различен, така че със сигурност скоро ще се появи на пазара и всеки любопитен ще може да пробва.

Комбинации са възможни и с най-обикновени пръстени, дори и по-деликатни, за по-минималистичен резултат. В крайна сметка това украшение отдавна вече не е символ само на социален или семеен статус, а главно на вкуса и въображението на собственичката. С много пръстени и добри идеи въображението може да се развихри безкрайно...