Общество

Прави ли музиката по-умни децата ни?

Академия за родители

Прави ли музиката по-умни децата ни?

Имаме удоволствието да ви представим в рамките на няколко седмици някои от най-интересните лекции на форума Академия за родители.

Знаете ли, че всички се раждаме музикални, именно защото музиката е изначалният език на човечеството? Съвсем ествествено, музиката е изключително важна за детското емоционално, интелектуално, моторно и когнитивно развитие. [[more]] Златка Василева е музикант, педагог, член на асоциацията по Музикотерапия. Водеща е на групи за ранно музикално развитие и работи музикотерапевтично с деца със СОП. Майка на Ива на 8 години. Златка вярва, че възпитаването в любов към музиката и изкуството от най-ранна възраст има огромно значение за интелектуалното и емоционално развитие на детето. Музиката е един универсален език за комуникация, създава наслада и чрез нея децата имат възможността да се себеизразят по един непринуден и спонтанен начин и да проявят своята креативност.

Научете във видеото по-долу защо е важно до 3-годишна възраст да предоставим на детето максимално количествени и качествени стимули, защо е важно да пеем заедно с него и как музиката влияе пряко на академичните постижения на учениците.

Академия за родители е безплатен форум за мами и татковци, които искат да направят информиран избор за образованието, възпитанието и здравето на децата си. Цел на Академията и съпътстващите я събития е да обедини бъдещи и настоящи родители, специалисти в различни области, неправителствени организации и компании около една обща идея – да отгледаме здрави, възпитани и умни деца. Следете страницата им във фейсбук за актуална информация относно следващите издания на Академията.