Неделен книжен клуб

"Прахосмукачката на вещицата", Тери Пратчет

Приключения, забава и интересен разказ

"Прахосмукачката на вещицата", Тери Пратчет

Дейности, предназначени за деца, игри, филми, книги винаги са ми доставяли огромно удоволствие. В случая с "Прахосмукачката на вещицата" приятното усещане от прочита се засилва и от факта, че е написана от един от най-обичаните от мен автори - Тери Пратчет. [[more]] Историите, разказани в тази книжка, са преизпълнени с обичливо уважение към малките читатели, без писателят да отстъпва от стила си на закачлива ирония и различен поглед към добре познати сюжети. Пратчет преобръща значения и ни води към приключения по места, в които нещата изглеждат уж обикновени. Делничното ни е показано в магията и вълшебствата.

Ако имате приятното задължение да четете преди сън на някой малък човек, "Прахосмукачката на вещицата" е възможност, с която да му осигурите усмихната лека нощ със сънища, богати на смях и забавления.

Прекрасно четиво, в което авторът отдава почит на чужди истории, на магични герои и места, на суровата прелест на хълмистите зелени поля на Уелс и самоотвержените усилия за цивилизоването му. Приключения, забава и интересен разказ - три в едно от високо качество.