Несесер

Първата мицеларна вода в света

Sensibio H2O е много повече от познатата ни емблематична бутилка с прозрачна течност.

Първата мицеларна вода в света

Знаете ли, че бутилка Sensibio H2O се продава на всеки 2 секунди по целия свят? А знаете ли, че всяка втора жена в България, която използва мицеларна вода за почистване на кожата си, в аптеката посяга именно към мицеларната вода на BIODERMA? Днес искам да ви разкажа за нея – не само заради статистиката, а и защото това е един от продуктите, които присъстват върху тоалетката ми неизменно.

Sensibio H2O е първата мицеларна вода в света. Създадена е преди повече от 20 години от френския биолог, фармацевт и основател на BIODERMA, Жан-Ноел Торел. Ако оставим настрана революционния момент при хигиената на кожата, който тя бележи, новия стандарт по отношение на дерматологичната сигурност и лидерското място, което заема в световен мащаб, е важно да подчертаем трите отличителни характеристики, свързани с нейната неповторима формула. Защото Sensibio H2O е много повече от познатата ни емблематична бутилка с прозрачна течност.

Биомиметизъм. Естерите на мастните киселини, съставни елементи на мицелите, наподобяват структурата на кожните фосфолипиди, като по този начин спомагат по естествен начин да се възстанови хидролипидният слой на кожата.

Изключителен успокояващ ефект. Той се дължи на патентована комбинация от активни съставки, които повишават прага на поносимост на кожата, дори на най-чувствителната.

Силно пречистена. Мицеларната вода на BIODERMA е пречистена в цели 9 стъпки по фармацевтичен стандарт, което на практика я прави идеално чиста. В допълнение, нейното pH е физиологично.

За разлика от други мицеларни води, за премахване на грим (спирала) със Sensibio H2O са необходими само 3-4 движения с козметичния тампон, което значително намалява риска от механично раздразнение на кожата. Освен това във формулата й е добавен екстракт от краставица, който действа срещу евентуално подпухване на очите. Sensibio H2O съчетава висока ефикасност и отлична толерантност, като едновременно почиства и отстранява грима от лицето и очите, успокоява, освежава и тонизира. 

Не можем да подминем факта, че за втори път Sensibio H2O е отличена с престижната награда Продукт на годината в категория Козметика на „11-ите Дни на Фармацията“, организирани от Българския фармацевтичен съюз. Но истинската новина е, че през август и септември почитателите на Sensibio H2O могат да открият в аптеките ексклузивния лимитиран формат вертикална помпа. Продуктът се предлага в икономичен размер от 500 мл на специална атрактивна цена.

С подкрепата на BIODERMA