Градски находки

Ресторант Leupold във Виена

В поредица от няколко материала ще споделя с вас местата, които ми направиха впечатление във Виена.

Ресторант Leupold във Виена

Както ви обещах, в поредица от няколко материала ще споделя с вас местата, които ми направиха впечатление и които си струва да посетите, в случай че планирате да посетите Виена. Надявам се този малък списък да ви бъде полезен и да ви позволи да се насладите на пътуването без излишни разочарования.

Днес искам да ви представя един от любимите ни ресторанти във Виена – Wirtshaus Zum Leupold. Мястото не е претенциозно, но e абсолютно характерно като атмосфера и кухня. Създаден е през 1952 г. и до този момент е запазил автентичния си дух – особено в старата си част, която е разположена в сутерена. Ако пушите, ще оцените факта, че ресторантът разполага с две отделни зали – за пушачи и непушачи. Впечатление ми направиха различните красиви лампи, разположени над всяка маса и придаващи допълнителен колорит и уют.

Менюто не е голямо и може да сте абсолютно сигурни, че каквото и да поръчате, ще останете доволни. Виенският шницел е страхотен, овнешката пържола с лук и картофи също не е за изпускане, а ако обичате по-тежките ястия – гулашът с телешко и печеното говеждо с лук са за вас. Ако сте във Виена през зимата, подобен тип ястия няма да ви се сторят тежки предвид смразяващите температури навън, но ако сте там през лятото, някои от тях не са за предпочитане, особено ако сте любители на по-леката храна.

От десертите със сигурност трябва да изберете една от любимите ми разновидности на палачинките – Кайзершмарн. За първи път ги опитах преди няколко години, но не във Виена, а в София по препоръка на Лени, и бях очарована. Оттогава не пропускам да си поръчам от тях, стига да ги има в менюто.

Великолепно място, не го пропускайте, ако имате път към Виена. Ще го откриете на ул. Schottengasse 7.