Момичешки тайни

Ретроградната Венера

Между 4 март и 15 април

Ретроградната Венера

Подобно на Меркурий, и Венера може да бъде ретроградна (или да има обратно движение от наша, земна гледна точка). През тази година това ще се случи между 4 март и 15 април. Чисто и просто това означава, че е препоръчително да правим някои неща, а да избягваме други. [[more]] По време на този период не се препоръчва да започваме или да приключваме интимни връзки и особено да сключваме брак. Ако изпитаме силна потребност тотално да променим имиджа си, също е най-добре да изчакаме края на периода, за да разберем дали желанието е било истинско или просто мимолетен каприз, за който най-вероятно ще съжаляваме. Не се препоръчват и скъпите покупки, особено на предмети на изкуството или на декорация за дома. Най-добре е да ги обмислим добре и да изчакаме.

От друга страна, ретроградността на Венера е отлично време да положим разумни и умерени грижи за естествената си красота. Може да започнем това, което отдавна искаме, но все отлагаме като грижа за себе си – като упражнения, нов спорт или диета. Периодът е подходящ да обсъдим и изясним личните си отношения, но меко и тактично, без агресия. Ако имаме неприключени отношения, сега също е подходящо време да простим и да "пуснем" другия по неговия път. 

И всичко това, разбира се, е въпрос на личен избор.

 

Невена е завършила международни отношения, тя е учител и коуч. Големите й страсти са астрологията и номерологията. Тя обича да изследва човека и да търси и намира истинското и доброто във всеки. Което винаги я кара да се усмихва. Може да научиш повече за нея, както и да си поръчаш личен хороскоп на https://ginga-horoscope.com/.