Изкуство

Ще има ли „Вражда: Чарлз и Даяна“?

Райън Мърфи май се е вразумил.

Ще има ли „Вражда: Чарлз и Даяна“?

След „Вражда: Бети и Джоан“, когато се разбра, че Райън Мърфи ще прави втори сезон, посветен на отношенията между Чарлз и Даяна, с момичетата си казахме, че това може би е доста ниска топка... Мърфи обаче май се е вразумил и няма да се понесе по нанадолнището. Според Hollywood Reporter вторият сезон на „Вражда“ е на stand by.

„В момента не чувстваме, че имаме правилния материал, и решихме да не продължаваме напред с проекта.“, казва изпълнителният директор на FX, Джон Ландграф. И подчертава, че това решение няма нищо общо с успеха на „Короната“ (Netfix), който разказва за кралица Елизабет.

През април миналата година Райън Мърфи каза, че „Вражда: Чарлз и Даяна“ ще започне с подписването на документите за развод и че историята ще разказва за сгромолясването на една приказка. Разбира се, по отношение най-вече на Даяна, като се започне от развода и се стигне до смъртта й. Очакваше се сериалът да бъде излъчен тази година. За ролята на Даяна се спрягаше името на Розамунд Пайк, това на Бенедикт Къмбърбач – за тази на принц Чарлз. Кейт Уинслет може би щяхме да видим като Камила Паркър Боулс, a Джесика Ланг – като кралица Елизабет.