Лица

Скот Брадли: Музиката е моят живот

Само няколко часа ни делят от невероятния концерт, с който Скот Брадли и неговият състав Postmodern Jukebox ще зарадват своите почитатели у нас!

Скот Брадли: Музиката е моят живот

Само няколко часа ни делят от невероятния концерт, с който Скот Брадли и неговият състав Postmodern Jukebox ще зарадват своите почитатели у нас. А преди това можете да прочетете какво сподели Скот Брадли пред Момичетата от града!

Как се роди идеята за Postmodern Jukebox?

Още като дете се увличах по старите джаз стандарти. Майка ми свиреше на цигулка, а баща ми – на тромпет, така че у дома винаги е звучала много хубава музика. 

Очаквахте ли този успех?

Не! Нямаше как да предвидя цялата лавина, която YouTube предизвика. Радвам се, че толкова много хора прегърнаха идеята за PMJ – музикантите, които се включиха в проекта, и феновете по целия свят.

Как избирате песните, които да преработите?

Трябва да са хитове... и знаете ли, изобщо не е задължително те да ми харесват! По-забавно е когато преобразиш емблематична песен, която се е запечатала в съзнанието на толкова много хора, и то по точно определен начин...

Какво е специалното за Вас от този исторически период – 20-те години на XX век? Бихте ли искали да живеете там подобно на героя на Уди Алън от "Полунощ в Париж"?

А вие не искате ли? :) Може и да не са точно 20-те, но със сигурност някъде много отдавна. Харесвам този период основно заради музиката, когато е композирана тогава. Иначе съвремието ни си има и много положителни страни. Какво щяхме да правим без Интернет и социалните мрежи? PMJ би бил невъзможен.

Как реагират авторите на оригиналните композиции, когато чуят Вашата интерпретация?

Ами радват се много. Нашите изпълнения винаги са били доброжелателни както към песента, така и към изпълнителя ѝ. Никога не сме си позволявали да иронизираме или да се подиграваме с някого!

С какво чувство идвате за трети път в България?

Очаквам страхотно забавление и този път. Знам, че имаме страхотни фенове в България – едно много твърдо ядро, което следи всичките ни прояви и нови парчета. Нямам търпение да се видим отново.

Ако е вярно, че всичко ново е добро забравено старо, как можем да вървим напред?

Като адаптираме старото по възможно най-добрия и почтителен начин.

Какво обичате да правите извън музиката?

Музиката е моят живот, така че ми е трудно да изляза от нея... буквално. Обичам да се срещам с близките си приятели... обаче те много често се оказват музиканти, така че пак се връщаме в изходна позиция. :)