Общество

Смислена ваканция

Пет неща, които очакваме от лято 2016

Смислена ваканция

Да пратите детето си на село, вече не е достатъчно. Нито пък да отидете просто на море. Тази година нарастващата тенденция да ангажираме всяка секунда от будното състояние на децата си с полезни и смислени занимания ще се разпростира все по-осезаемо и върху летните месеци.

Тематични ваканции, зелени училища, градски лагери, спортни академии са сред неизброимите възможности за оползотворяване на свободното време на нашите деца. [[more]] Знам за много положителни примери в тази посока, например "Експлораториум" на ул. "Оборище", където децата учат, спортуват и откриват чудесата на природата, също детските спортни лагери на басейн "Спартак", лагерите в Равнища или Стакевските къщи, за които писахме в рубриката си "Синьо лято".

Много популярни са и индивидуалните и групови занимания по градски спортове като ролери или скейтборд, уроците по езда или еднодневните планински излети. Всичко има, стига човек да успее да се ориентира навреме, а не след като местата свършат или всички тези чудесни възможности приключат в края на лятото.

Важно е обаче да не забравяме, че понякога децата имат нужда и от "нищоправене". Кога, ако не през ваканцията?