Градски находки

Social Café – най-социалното място в града

Хубаво е, когато откриваш нови и приятни места в града!

Хубаво е, когато откриваш нови и приятни места в града, на които да изпиеш сутрешното си кафе, да хапнеш превъзходен десерт в следобедните часове или да вечеряш с приятели в уютна обстановка. Точно такова е и мястото, което ще ви представим днес в рубриката ни "Градски находки". [[more]] Social Café Bar & Kitchen се намира на бул. "Витоша" 16 и е едно от най-социалните места в София. Oще с влизането разбирате, че сте попаднали в заведение със съвременен интериор, допълнен от уюта на естественото дърво, модернистичния дух на метала и красивите декоративни елементи, които завършват приятната атмосфера.

Ние го посетихме в събота вечер за лека вечеря с коктейли и бяхме посрещнати и настанени от изключително любезен и мил персонал. След като разгледахме апетитното меню, поръчахме класическа салата "Цезар", микс брускети с хумус, моцарела и песто и френски пържени картофки с трюфелово олио и сирене "Грюер". Всичко беше вкусно, но изборът беше труден, защото заведението предлага голямо разнообразие от салати, предястия, паста, пица, бургери и други основни ястия. За десерта не сме се колебали – сладоледено "Семифредо" с ядки макадамия, солен карамел и хрупкави кори. Може би най-вкусният десерт, който някога съм опитвала и който горещо препоръчвам!

Другото нещо, което направи вечерята ни още по-приятна, бе леката музика, която звучеше. В уикенд вечерите в заведението гостуват различни диджеи и изпълнители, а стиловете, които ще чуете там, са любимите фънк, джаз и поп.

Коктейлите също не са за подценяване и ако сте настроени само за питиета, може да им се насладите в градинската част на заведението, където беше по-спокойно.

И ако вече сте решили да посетите най-социалното място в София, можете да разгледате подробно менюто му и да направите резервация тук

С подкрепата на Social Café