Стивън Хокинг: Има смисъл само ако не се отказвате!

Стивън Хокинг: Има смисъл само ако не се отказвате!

Стивън Хокинг

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Красивият ум на Стивън Хокинг угасна. Астрофизик и преподавател по математика в университета в Кеймбридж, автор на много публикации, сред които и популярната „Кратка история на времето”, проф. Хокинг беше приеман като най-великия учен на съвременността.

Гениален ум и живо доказателство, че човешкият дух има безкрайна като Вселената сила, той търсеше смисъла на Всичко. В популярната култура проф. Хокинг е герой в един от най-красивите филми за любовта, „Теорията на всичко”. Участваше и редовно с разкошното си чувство за хумор в „Теория за Големия взрив”.

 

"Винаги ме изненадва колко незаинтересовани сме ние днес за такива неща като физиката, пространството, Вселената и философията на съществуването ни, нашата цел, нашата крайна дестинация. Този свят там, навън, е напълно луд. Бъдете любопитни!"

***

"Възможно е примитивният живот във Вселената да се среща много често, докато интелигентният – твърде рядко. Някои биха казали, че всъщност му предстои да се появи и на Земята."

***

"Айнщайн е грешал, като е казвал, че "Бог не играе на зарове". Наличието на черни дупки предполага, че Бог не само си играе на зарове, но понякога ни обърква, като ги хвърля там, където не можем да ги видим."

***

"Въпреки че не мога да се движа и да говоря без помощта на компютър, умът ми е напълно свободен."

***

"Животът би бил трагичен, ако не беше забавен."