Момичешки тайни

За зодиите и природните елементи

Разбиране, допълване, дар?

За зодиите и природните елементи

Разбиране, допълване, дар?

Слънчевите или зодиакалните знаци са 12 на брой и са комбинирани по 3 в четирите основни елемента: ОГЪН, ВОДА, ВЪЗДУХ и ЗЕМЯ. Те са разпределени по следния начин:

ОГЪН: Овен, Лъв, Стрелец

ВОДА: Рак, Скорпион, Риби

ВЪЗДУХ: Водолей, Близнаци, Везни

ЗЕМЯ: Козирог, Телец, Дева

Основното правило е, че представителите на зодии, които принадлежат към един и същи елемент, обикновено се радват на хармонично партньорство. Причината е, че всеки дълбоко в себе си иска да бъде видян, разбран и оценен, а именно това могат да си дадат хората с еднакъв елемент – истинско разбиране. Освен това те обикновено споделят и общи цели, което прави нещата още по-сладки. Естествено, не всички подобни двойки са успешни, но тази съвместимост дава добра основа за общ градеж.

Когато става въпрос за комбинации между елементите, благоприятни такива са ОГЪН-ВЪЗДУХ и ВОДА-ЗЕМЯ. Както знаем, въздухът (и по-точно кислородът) е необходим за горенето, той дава пространство и лекота на огъня да се развихри. Огънят се съобразява с въздуха, стопля го и му вдъхва живот. Водата, от своя страна, напоява земята, дава й жизнена сила, без вода земята е суха и безплодна. От друга страна, водата има нужда от смисъл, за да дава, както и от опора и от брегове, в които да се разлее и да запази конструктивната си мощ. Докато комбинациите между еднаквите елементи могат да си дадат дълбоко разбиране, тези между ОГЪН-ВЪЗДУХ и ВОДА-ЗЕМЯ се допълват и в този смисъл могат да бъдат много продуктивни. Защото истинската връзка се получава, когато от двете части се ражда нещо ново и сборът им е качествено различен от простия сбор на двете части. [[more]] И накрая – най-предизвикателните комбинации са между ОГЪН-ВОДА и ВЪЗДУХ-ЗЕМЯ, мисля, че е очевидно защо. Водата изгася огъня, а като си помисля за горяща вода, си представям природни бедствия, причинени от човека, като петролен разлив в океана например. Въздухът и земята също имат малко общо, въздухът принципно смята земята за бавна и инертна, а земята не може да разчита на него. И въпреки това, както и в приказките, за тези, които са по-смели и които искрено се обичат, тези партньорства крият предизвикателство с много награди. Огънят може да даде на водата своя безкраен оптимизъм, а водата да го възнагради с чувственост и задълбоченост. Въздухът може да научи земята на лекота и издигане над нещата, а земята да му дари корени и дом. Всичко зависи от конкретния случай, от желанията и усилията на партньорите, а и от прищевките на Съдбата.

 

Невена е завършила международни отношения, тя е учител и коуч. Големите й страсти са астрологията и номерологията. Тя обича да изследва човека и да търси и намира истинското и доброто във всеки. Което винаги я кара да се усмихва. Може да научиш повече за нея, както и да си поръчаш личен хороскоп на https://ginga-horoscope.com/.